kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tomoko Kojima Sotaro Matsukura

Tatile geldikleri Türkiye'de kayboldular

Sırrıberk ARSLAN MERKEZ
İkisi kadın üç Japon turistten yıllardır haber yok. Büyükelçiliğin girişimi ile kurulan 'Avcı' isimli ekibin çalışmaları da sonuç vermedi..
FARKLI tarihlerde tatil için geldikleri Türkiye'de kaybolan ikisi kadın 3 Japon'dan yıllardır haber alınamadı. Japonya Konsolosluğu'nun girişimleriyle yapılan tüm aramalara rağmen Sotaro Matsukura, Tomoko Kojima ve Jundo Ono'nun izine rastlanmadı.

TOMOKO 8 YILDIR KAYIP
İlk kayıp olayı 1999 yılında Nevşehir'de meydana geldi. 31 yaşındaki Tomoko Kojima, tatil için geldiği Nevşehir'de esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Yapılan tüm aramalara rağmen Tomoko'dan 8 yıldır haber alınamadı. Kızlarını bulabilmek umuduyla her yıl Türkiye'ye gelip il il gezen Kojima ailesi, kızlarının bulunmasına yardımcı olacaklara 15 bin dolar para ödülü vermeyi vaat etti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm yurt genelinde aradığı kayıp Japon vatandaşlarından biri de Jundo Ono. 39 yaşındaki Japon kadın, 4 Ekim 2006'da İzmir'de kayboldu. Beyaz tenli, kahverengi gözlü ve 1.60 boylarındaki Jundo Ono'dan da bugüne kadar hiçbir haber alınmadı.

638 GÜNDÜR HABER YOK
Tatil için geldiği İstanbul'da esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan 23 yaşındaki Japon Sotaro Matsukura'dan da 638 gündür haber alınamıyor. Pasaport kayıtlarına göre halen Türkiye'de bulunan genç için tüm Türkiye'yi tarayan polis, hiçbir sonuç elde edemedi. Tokyo'da yaşayan ve Seijou Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi olan Sotaro Matsukura, 30 Ekim 2005 günü İstanbul'a gelerek bir otele yerleşti. Ancak Matsukura, 2 Kasım 2005'te ayrıldığı oteline bir daha geri dönmedi.

BAŞBAKAN DİLE GETİRDİ
Matsukura'nın kaybolması, Japonya Başbakanı Koizumi'nın Türkiye ziyaretinde de gündeme geldi. Koizumi, Matsukura'nın bulunması için Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi. Japonya Büyükelçiliği ve Matsukura ailesinin ısrarları ve diplomatik girişimleri sonunda kayıp turisti bulmak için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce kurulan ve teşkilatta "Avcı" lakabı ile tanınan ekibin çalışmasından da sonuç çıkmadı. Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, kayıp Japonlarla ilgili bilgisi olanların (0212) 317 46 00 numaralı telefonu aramalarını istedi.
Haberin fotoğrafları