kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baba Mustafa Coşkun, K.'nin kardeşi E.'yi çok özlediğini belirterek, "Yeniden üçümüz bir araya geleceğiz, O günü iple çekiyorum" diye konuştu.

Kızı için hukuk savaşı veriyor

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ
Almanya'da yaşayan Mustafa Coşkun, velayetini aldığı kızı, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından Fransa'ya kaçırılınca mahkemeye başvurdu..
Almanya'da boşanma davası süren eşi tarafından kaçırılan kızı E.'nin Fransa'nın Toulouse şehrinde olduğunu belirleyen Mustafa Coşkun, hukuk mücadelesini Fransa'da sürdürüyor. Kahramanmaraşlı Hollanda vatandaşı Mustafa Coşkun (26), 2001 yılında dayısının kızı Fatma'yla (22) evlenip, Hollanda'ya döndü. Kızları doğduktan sonra Almanya'ya yerleşen çift bir süre sonra boşanma davası açtı. Mahkeme, K. (5) ve E.'nin (4) velayetini babaya verdi. Mustafa Coşkun 2006 Temmuz'unda kızlarıyla Kahramanmaraş'a geldi. Almanya'da yaşayan anne Fatma Coşkun da şehre gelerek, mahkeme kararıyla E.'yi 2 günlüğüne yanına aldı, ancak bu süre sonunda geri getirmedi.

ANNEYE İHTARNAME
Yurtdışına çıkış yasağı olmasına rağmen kızının kaçak yollarla Toulouse'a kaçırıldığını belirleyen Coşkun, "Berlin Mahkemesi, konuyu Uluslararası Çocuk Kaçırma suçlarına ilişkin Lahey Sözleşmesi kapsamına sokup, anneye Fransa makamları aracılığıyla ihtarname gönderdi" dedi.