kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrenciler silah taşıma hakkı istiyorlar

AA
Yeni Haber
ABD'nin Virgina eyaletindeki üniversitelerde okuyan bir grup öğrenci, geçen nisan ayında Virginia Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen saldırı gibi eylemleri engellemek için, öğrencilere kampüslerde silah taşıma hakkı verilmesini istedi.

Washington Post gazetesinin haberine göre, öğrenciler, silah taşımayla ilgili yasada yapılacak bir değişiklikle, Virginia Teknoloji Üniversitesindeki gibi bir dramın engelleneceğini söylediler. Virginia Teknoloji Üniversitesinde geçen nisan ayındaki saldırıda Güney Koreli öğrenci Cho Seung-Hui, 32 kişiyi öldürmüş ve intihar etmişti.

Virginia'daki George Mason Üniversitesi öğrencilerinden Andrew Dysart, gazeteye yaptığı açıklamada, ''Virginia Teknoloji Üniversitesi öğrencilerinin kendilerini savunma fırsatı olmalıydı'' dedi.

Eski bir deniz piyadesi olan Dysart'ın, öğrencilere kampüslerde silah taşıma hakkı verilmesini savunan bir grup öğrenciyi Virginia eyaleti yetkililerine baskı yapmak için bir araya getirdiği belirtiliyor.

Şu anki yasaya göre okul ve üniversite yönetimlerinin, ruhsatlı silahı bulunan öğrencilerin bu silahları kampüslerde de taşıyabilmelerine izin verme yetkisine sahip olduğunu belirten öğrenciler, aynı yasanın, öğrenci olmayanların okulda silah taşımasını yasaklamadığını kaydediyorlar.

Yasayı eleştiren Dysart, yasayla öğrencilere, kampüste öğrenci olmayan kişilere karşı meşru müdafaa hakkı tanınmadığını söyledi.

Yasada değişiklik yapılmasını isteyen öğrenciler arasında Virginia eyaletindeki 4 kampüsten öğrenciler bulunduğu, ancak gruptaki öğrencilerinden hiçbirinin 32 öğrencinin öldürüldüğü Virginia Teknoloji Üniversitesinde öğrenim görmediği belirtildi.