kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yıldırım Aktuna

Kanserle savaşa Bodrum'da devam

SAĞLIK SERVİSİ
Çin'de kanser tedavisi gören Yıldırım Aktuna, Bodrum'a tatile gitti. Aktuna, hastalığına karşı Bodrum'un havasıyla direnç kazanacak..
Çin'de gördüğü kanser tedavisine bir ay ara veren eski Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna Bodrum'a tatile gitti. Penkreas kanseriyle sekiz aydır mücadele eden Aktuna, Türkiye'ye döner dönmez, Kazım Kanat'ın izinden Bodrum'da dinlenmeye çekildi. Cuma günü on saatlik uçuşun ardından Pekin'den İstanbul'a gelen Aktuna son derece bitkin görünüyordu. Uzun uçuşun yanı sıra tedavi sırasında yakalandığı ve son bir aydır vücudunu yoran zatürreenin de etkisiyle yıpranmıştı. Zor bir tedavi dönemi geçiren Aktuna'nın tetkikleri tümörünün küçüldüğünü gösteriyordu. Son derece zorlu kanser türlerinden biri olan pankreasa karşı Aktuna önemli bir direniş gösteriyordu. Yeni küre başlayana kadar tedaviye ara verilmesine karar verildi. Eylül ayında yeniden tedaviye başlamayı planlayan Aktuna bir aylık tatil için Türkiye'ye geldi. Cuma günü İstanbul'a gelen Aktuna ilk gece yorgunluğun da etkisiyle ağrıları artınca Alman Hastanesi'nde tedavi gördü ve ağrıları dindirildi. Daha sonra kansere karşı savaşını sürdüren yazarımız Kazım Kanat gibi Bodrum'a gitmeye karar verdi. Bodrum'da Kenan Evren ile komşu olan Aktuna, geçirdiği zorlu tedaviden yıpranın vücuduna direnç kazandırmaya çalışacak.

YENİ BİR İLAÇ DENİYOR
Çin'den pek çok yeni kanser ilacıyla birlikte dönen Aktuna dünyada ilk kez kullanılan özel bir ilaç tedavisine de başladı. Aktuna, Küba-Çin ortak yapımı olan ilacı dünyada ilk kullanan hastalardan oldu. Aktuna, beraberinde getirdiği ilaçları tatil süreci içinde kullanmayı sürdürecek. Çin'den dönmeden önce 2.6 santim büyüklüğünde son bir kanserli kitlenin kaldığı saptandı. Eylül ayında yeniden Çin'deki tedavi sürecine geri dönecek olan Aktuna'nın bu kez hedefi bu kitlenin de yok edilebilmesi... Kanser hastalarına umut tacirliği yapmamak için Çin'deki kanser tedavisi ve ayrıntıları konusunda konuşmak istemeyen Aktuna yine de yakın çevresine bir tıp adamı olarak bu tedaviden aldığı yararları anlatıyor.