kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsa 50 bin puanı aştı

Yeni Haber
Önde gelen merkez bankalarının piyasadaki likiditeyi artırmaya yönelik müdahalelerinin kredi piyasasıyla ilgili kriz kaygılarını hafifletmesiyle birlikte, yurtdışı borsaların toparlanması ve içeride de doların gevşemesiyle İMKB yüzde 2.21 değer kazandı.

İMKB Ulusal 100 endeksi 1,086.09 puan artışla 50,272.52 puandan kapanırken, işlem hacmi de 1.67 milyar YTL ile Cuma günkü 1.58 milyar YTL'ye göre hafif arttı.

Kapital Yatırım Araştırma Direktör Yardımcısı Gülizar Özdemir Türk, "Dolar yurtdışına bağlı geriledi, bize de (İMKB) alımlar geldi. Yurtdışına endeksliyiz. Cumhurbaşkanlığı beklentisi var bu hafta ama orada da sorun beklenmiyor. Ana gündem yurtdışı. Son dalgalanmanın durduğunu söylemek için erken olduğunu düşünüyorum. Bu hafta 50,500 seviyeleri test edilir. Daha az dalgalı seyir olur, eğer ekstra bir haber gelmezse" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci, geçen hafta içerisinde Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasının ardından resmen başladı. Aday olma süresinin 19 Ağustos'ta dolacağı cumhurbaşkanlığı konusunun, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da ele alınması bekleniyor.

YABANCI ALIMLARINDA TEMMUZDA %600 ARTIŞ!

Öte yandan Yabancı yatırımcıların İMKB'deki net alımları Temmuz ayında, Haziran'a göre yaklaşık yüzde 600 artışla 432.8 milyon dolar oldu ve Mayıs ayındaki seviye civarına döndü.

Yabancılar Haziran'da 61.9 milyon dolarlık, Mayıs ayında ise 466.9 milyon dolarlık net alım yapmışlardı.

İMKB verilerine göre yabancıların alımları Temmuz'da 9.6 milyar dolar olurken, satışları ise 9.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yabancılar Haziran ayında ise 4.67 milyar dolarlık alıma karşılık, 4.61 milyar dolarlık satış yaptılar.

AJANSLAR