kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan 8 kilo verdi

Yeni Haber
22 Temmuz seçimleri nedeniyle haftalardır yoğun bir tempoda çalışan, ilerleyen günlerde kendisini sıkışık bir gündem bekleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir tatil yapacak. Erdoğan'ı, 1 Ağustos'taki Yüksek Askeri Şura Toplantısı, hükümetin kurulması, Cumhurbaşkanı seçimi gibi konulardan oluşan yoğun bir çalışma takvimi bekliyor.

22 Temmuz seçimleri için ilk mitingine 15 Haziran'da Siirt'te başlayan Başbakan Erdoğan tam 52 ilde yapılan mitinglere katılarak vatandaşlara hitap etti. Türkiye'nin neredeyse tamamını gezen Erdoğan sık sık televizyon programlarında saatlerce süren programlara katıldı. Milletvekili genel seçimleri öncesinde yaşanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de hem Meclis'te hem Meclis dışında yoğun bir çalışma içinde bulunan Erdoğan tüm bu süre boyunca yoğun bir efor sarfetti.

Miting meydanlarında sesi kısılan ve tüm bu süre içinde tam 8 kilo kaybeden Başbakan Erdoğan son olarak 22 Temmuz gecesi AKP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını kutlayan partililere hitap etti. Erdoğan, Pazartesi günü öğlene kadar evinde çalıştıktan sonra Başbakanlık Merkez binada bazı bakanlarla bir araya geldikten sonra Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Bakanlar Kurulu'nun istifasını verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in yeni hükümet kurulana kadar Bakanlar Kurulu'nun görevinde kalmasını rica etmesi Erdoğan dün Bakanlar Kurulu'nu topladı. Erdoğan, yaklaşık 4.5 saat süren toplantının ardından partisinin MKYK'sını topladı.

YOĞUN ÇALIŞMA TAKVİMİ

22 Temmuz seçimlerinden zaferle çıkan Başbakan Erdoğan'ı bundan sonra da yoğun bir gündem bekliyor. YSK tarafından kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından TBMM'deki yemin törenine katılacak olan Erdoğan, TBMM Başkanlık Divanın oluşturulması, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yeni hükümetin kurulması gibi konularda partisinin politikalarını belirleyecek. Yeni döneme enerji toplayarak girecek Erdoğan'ı bekleyen önemli gündem maddelerinden biri de Yüksek Askeri Şura toplantısı olacak.

AİLESİYLE GEÇİRECEK

Erdoğan, ailesiyle birlikte TBMM'deki yemin törenine kadar kısa bir tatil yaparak, yoğun süreçte izleyeceği politikaları sakin kafayla masaya yatıracak.

ANKA