kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Halk gereken cevabı verdi'

Bülent AYDEMİR
Başbakan Yardımcısı Şahin, "Halkımız siyasetin sadece siyasi aktörler tarafından yapılması gerektiğini ortaya koydu" dedi..
Bakanlar Kurulu, AK Parti'nin büyük seçim başarısının ardından ilk toplantısında, seçim sürecinin kapsamlı bir analizini ve değerlendirmesini yaptı. Tüm bakanların söz alarak seçim bölgelerindeki çalışmalarını anlattığı toplantıda, Cumhurbaşkanı seçim sürecinde yaşananlar ve Genelkurmay'ın e-bildirisinin sandığa tepki olarak yansıması konuları ele alındı. Erdoğan, toplantının başında yaptığı kısa değerlendirmede tüm bakanları seçim sürecindeki çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'de, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Halkın ana damarı ortaya çıkmıştır. Halkımız, siyasetin sadece siyaset aktörleri tarafından yapılması gerektiğini ortaya koymuştur. Anayasa'da her kişi ve kurumun görev ve sorumlulukları bellidir. Türkiye'de siyaseti siyasetçiler yapar, yapmalıdır. Siyasete müdahale gibi algılanabilecek tavırlara halkımızın her zaman tepkisi olmuştur. Bu seçimde de bu ortaya çıkmıştır" dedi. Şahin, seçimin Türkiye'ye ve Türk demokrasisine kazandırdıklarını şöyle sıraladı:

* Seçimden Türk demokrasisi daha da güçlenerek çıkmıştır. Bunda Türkiye'nin AB süreciyle bağlantılı olarak daha özgür, demokratik, açık bir ülke olmasının payı büyüktür.

* İslam ve batı dünyası seçimleri ilgiyle izlemiştir. Katılımın yüksek oluşu memnuniyet vericidir. Seçim sonuçlarının hemen alınması memnuniyeti artırmıştır.

* Binlerce seçmen tatillerini yarıda kesip sandığa koşması her türlü takdirin üzerindedir.

* Seçim sonucunda Meclis'te farklı görüşlerin temsil edilmesi Türkiye için bir kazançtır.

* Kadınların Meclis'te daha fazla temsil edilmesi memnuniyet vericidir.

* İçe kapanmacı politikaların iflas ettiğini, dışa açılmacı politikaların destek gördüğünü, 70 milyonu kucaklayan yaklaşımın destek gördüğünü ortaya koymuştur.