kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Miting gibi tahliye

Güngör KARAKUŞ MERKEZ
Cezaevinde milletvekili seçilerek Türkiye'de bir ilke imza atan Sebahat Tuncel tahliye edildi. Tuncel kapıda 2 bin kişi tarafından karşılandı..
Yasadışı örgüte üye olmak' suçundan 9 ay önce Gebze M Tipi Cezaevi'ne giren, son seçimlerde ise İstanbul 3. Bölge'den milletvekili seçilen Sebahat Tuncel, dün Gebze Cezaevi'nden tahliye edildi. Tuncel gözyaşları içinde cezaevi kapısından çıkarken, "Beni Meclis'e taşıyan halkıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Tuncel'in avukatı Baran Doğan dün sabah il seçim kurulundan müvekkilinin mazbatasını aldı. Tuncel'in serbest bırakılmasına ilişkin yazı da İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden Gebze Cezaevi'ne gönderildi.

LAYIKIYLA GÖREV YAPACAĞIM
Tuncel'i karşılayan yaklaşık 2 bin kişilik grup 'Sebahat Meclis'te' sloganları attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı tahliye sırasında kalabalık barıyerler konularak cezaevi kapısına yaklaştırılmadı. Sloganlar eşliğinde cezaevinden çıkan Tuncel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tuncel, "Halkımız demokrasi ve barış mücadelesinde bana önemli bir görev vermiştir. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum" dedi. Tuncel İstanbul Esenler'deki Şelale Parkı'nda kendisini karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada ise "Ben, Kürt halkının, insan haklarının, Süryanilerin ve alevilerin savunucusu olarak Meclis'te sizleri temsil edeceğim" dedi.

BAŞKANLIK DİVANI'NDA
Cezaevindeyken milletvekili seçilerek bir ilke imza atan Sabahat Tuncel, aynı zamanda Meclis'in en genç üyelerinden. Tuncel, en genç 6 vekilin oluşturacağı TBMM Geçici Başkanlık Divanı'nda da katip üye olarak görev yapacak.
Haberin fotoğrafları