kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BUGÜN BASIN TOPLANTISI YAPIYOR.. Gül bugün yapacağı basın toplantısı koınusunda "Tek tek soruluyordu toplu bir yanıt vermek istedik" dedi.

'Cumhurbaşkanı adayımız Gül olsun'

Ergun AKSOY/ANKARA
AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimi de gündeme geldi. MKYK üyesi Gülyurt'un "Sayın Gül adayımız olsun" temennisine Erdoğan'ın yanıt vermediği öğrenildi..
Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'nu (MKYK) topladı. Erdoğan, MKYK'dan hükümeti kurma yetkisi de aldı.

UZLAŞMA ARAYACAĞIZ
Toplantıda ayrıntılı bir seçim değerlendirmesi yapıldı. Açış konuşmasını yapan Başbakan Erdoğan'ın, "Tüm sorunları uzlaşı içinde çözeceğiz, kesinlikle gerilime yol açmayacağız. Beklentilere karşılık vereceğiz. Türkiye gerilim istemiyor" şeklindeki sözleri, MKYK üyeleri tarafından cumhurbaşkanlığı seçiminde de uzlaşma aranacağı şeklinde yorumlandı. MKYK üyesi Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düşüncelerini açıklarken, "Halkın Sayın Gül'e büyük bir sevgisi var. Cumhurbaşkanı adayımız o olmalı" dedi. Erdoğan'ın, Gülyurt'un bu sözlerine yanıt vermezken, sadece not almakla yetindiği bildirildi. Başbakan Erdoğan, toplantıda 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimler için de start verdi.