kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

ÖSS'de başvuru uzatılsın

OKS ve ÖSS puanlarına etki eden diploma notlarını MEB'e ve ÖSYM'ye yanlış bildiren okul müdürleri sınav sonuçlarına damgasına vurdu. ÖSYM'ye yapılan itiraz sayısı 300'lere ulaşırken, OKS'ye etki eden diploma notu yanlış hesaplanan aday sayısı da 486'yı buldu.
Bazı liselerin öğrencilerinin diploma notlarını ÖSYM'ye yanlış bildirmelerinden kaynaklanan hata, tercihlerde kargaşaya yol açtı. Liseler diploma notlarının doğrularını 31 Temmuz'a kadar ÖSYM'ye bildirecek. Yerleştirmeler hesaplanacak yeni ÖSS puanıyla yapılacak. Ancak yeni ÖSS puanları ilan edilmeyecek. Bu yüzden adayların hatalı puanlar üzerinden tercih yapma riski doğuyor.
Diploma notunun hatalı olduğunu fark eden öğrencilerin, okul yönetimine bu hatayı düzelttirmesi gerekiyor. Okul yönetimi de düzeltilen bu yeni diploma notunu ÖSYM'ye bildirecek.
Adaylar, MEB'in OKS başvurularını 28 Temmuz'a uzattığı gibi, ÖSYM'den de ÖSS başvuru süresini 10 Ağustos'a kadar uzatmasını istiyor. Bu çok doğal bir istek. ÖSYM'nin de bu isteğe olumlu bakacağına inanıyorum.
Bir puanın dahi öğrencilerin kaderini belirlediği böyle sınavlarda yetkililerin daha dikkatli olması gerekiyor. Ne yazık ki bu durum kimilerinin umurunda değil. Böyle olumsuz durumlar insanlarımızın eğitim kurumlarımıza olan güvenlerini azaltıyor.
Tabii şunu da sakın unutmayın. OKS'de sorumluluk okullarda iken, ÖSS'de sorumluluk öğrenci ve okullarda. Herkes sorumluluğunu bilmeli. Bu kadar emeğe yazık değil mi?