kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Onur Kumbaracıbaşı, Hikmet Çetin, Mehmet Moğultay gibi muhalifler, Sarıgül'ün ofisinde buluştu.

Ceketi çıkardılar

Baykal'ın basının karşısına çıktığı saatlerde muhalifler Ankara'da bir araya geldi. Açıklama yapan Hikmet Çetin, "Dileğimiz bu yönetimin CHP'yi değil siyaseti de bırakması" dedi..
Deniz Baykal'ın dün basın toplantısında istifa etmeyeceğini açıkladığı saatlerde, muhalifler de toplantı yaptı. Hikmet Çetin, Onur Kumbaracıbaşı, Adnan Keskin, Celal Doğan, eski milletvekilleri Hasan Aydın, Muharrem Toprak, Mehmet Moğultay, Mehmet Tomanbay ve İsmail Değerli dün Mustafa Sarıgül'ün Ankara'daki bürosunda bir araya geldi.

MUHALEFET HAREKETE GEÇTİ
Baykal'ın açıklamasını televizyondan izleyen muhalifler, daha sonra kameraların karşısına çıktı. Sözcü olarak açıklama yapan Hikmet Çetin, "Bu arkadaşlarımız partide iktidarı sağlama konusunda başarılılar. Ülke iktidarı gibi bir kaygıları yok" dedi. "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde 4 defa arka arkaya, aynı yönetimin seçime gidip başarısız olup da görev başında kaldığı hiçbir ülke yoktur" diyen Çetin, "Baykal ve arkadaşlarının CHP'den, CHP etiketinden, CHP'nin tarihi misyonundan vazgeçmeleri gerekir. Dileğimiz ve isteğimiz bu yönetimin sadece CHP'yi değil, siyaseti bırakması." Muhalefet, Baykal ve yönetimine karşı ilk somut eylemi cumartesi günü CHP Genel Merkezi'nin önüne binlerce partiliyi toplayarak gerçekleştirmeyi planlıyor. ANKARA