kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hava-İş THY'nin teklifini kabul etmedi

Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY) ve Teknik A.Ş'deki yaklaşık 11 bin 500 üyesi adına toplu iş sözleşmesi yürüten Hava-İş Yönetim Kurulu, işveren tarafının dün yaptığı son teklifi de kabul etmediklerini duyurdu.

Hava-İş'in internet sitesinde üyelerine yönelik olarak yapılan açıklamada, dün işveren temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından saat 18.00'de ilgili kurulların toplandığını ve yapılan değerlendirmeler sonucunda işverenin son teklifinin kabul edilmemesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in daveti üzerine gerçekleştirilen toplantıya ''sendika üyelerinin sorumluluğu ile katılındığı'' ve ''toplu iş sözleşmesinin çözüme ulaşması adına sağduyulu bir yaklaşımla var olan uyuşmazlık maddelerinin topluca değerlendirildiği'' ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

''Bu değerlendirme esnasında sendikamız da olmazsa olmaz olarak görmediği bazı maddelerde çözümü kolaylaştırıcı olacağının mesajını işverene net olarak sundu. Ancak bu açılımları sunarken baştan beri söylediği bir konunun altını çizdi. Çözüme ulaşılacak ise üyelerimizin taleplerinin en önemli maddeleri olan maddelerde işverence ciddi adım atılması gerekir. İşte aslında uyuşmazlığın tıkanmasının sebebi, bu temel maddelerde işverenin adım atmamasıdır. Bu temel maddeler herkesçe bilinmektedir ve bir kez işverene sunulmuştur.''

Görüşmede, işverenin, birinci yıl zammı için, bir önceki teklifinden farklı bir öneri getirmediği, ikinci yıl için ise enflasyon oranındaki teklifine 1 puan eklediği belirtilen açıklamada, işverenin ayrıca yeni işe giren işçiler için ise brüt 100 YTL önerdiği ifade edildi.Açıklamada, şöyle denildi:

''Biz sendika olarak ücret teklifimizin pazarlık marjı olmadığını söylemiyoruz, ancak daha ücret sisteminde bile anlaşamadık. Teklifimiz 6'şar aylık artışlar önermektedir. İşverenin temel teklifi ise birer yıllıktır ve ikinci yıl 2007 enflasyonu oranındadır. 2008 yılı sonunda enflasyon ne olacaktır? Bunun garantisi yoktur. Bu konuda işverenin reel kayıpları hiç tartışmadığı da açıktır.''

THY ve Teknik A.Ş'de çalışan işçiler adına yürütülen toplu iş sözleşmelerinde işçi ve işveren tarafı karşılıklı grev ve lokavt kararı almış bulunuyor.

(AA)