kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim şokundan iki gün sonra kameraların karşısına çıkarak değerlendirmelerde bulundu. Baykal'ın sıkıntılı hali objektifimize böyle yansıdı.

Baykal ilk kez konuştu: Oylarımız 15 yıldır artıyor

Seçim sonrası gözlerin çevrildiği CHP lideri, istifa etmeyeceğini açıkça dile getirdi. Baykal, "CHP tabanında istifama yönelik bir değerlendirme yok. Medya kendine heyecan arıyor" dedi..
Seçim sonrası gözlerin çevrildiği CHP lideri Deniz Baykal, seçimlerden sonra dün ilk kez basının karşısına çıktı. Sözlerine "AKP'yi kutluyorum. Milletin kararına saygılıyım. Bu anlayışla önümüzdeki döneme bakıyoruz" diye başlayan Baykal'ın mesajları şöyle:

İSTİFAYA GEREK DUYMUYORUM: CHdyamızın da heyecanla bunu kullandığını görüyorumP tabanında istifama yönelik bir değerlendirme olduğu gözlemim yok. Me. Dikkate almıyorum.

HALKI HİÇ ALDATMADIM: İstifa etmemem güvenilirliğimi zedelemez. Türkiye'nin en güvenilir siyasetçilerinden biri olduğumu biliyorum. Halkımı hiç aldatmadım. Bir şeyi kanıtlama mecburiyetimiz yok.

OYLARIMIZ ARTTI: Bizler 12 Eylül'de partisi kapatılmış insanlarız. 92'de tekrar partimizi açtık. Yüzde 4.70 oy aldık. Ardından ilk seçimde 1995'te yüzde 10.70'e çıktık. 2002'te biz 19.4 oy aldık. O zaman da birileri 'vay yenilgi var istifa et' dediler. Bugün de yeterli olmamakla birlikte oylarımız yüzde 1.5 artmıştır. 12 yıl kapalı kalmış CHP'yi 4.70'ten 20'lerin üzerine çıkarttık. Hazıra konmuyoruz.

YENİDEN YAPILANDIRMAYA EVET: Kurultayda güven tazelemek gerektiği düşüncesinde değilim. Yeniden yapılandırmayı gerekli ve yararlı görüyorum. Türkiye'nin her yerinden örgütlerden bilgi ve raporlar isteyeceğiz. CHP'nin siyasal söyleminin içeriği bakımından bir değişiklik arayışında değiliz.

TEHLİKE ORTADAN KALKMADI: Cumhuriyete yönelik bir tehlikenin bulunduğu gerçeğini bir seçim sonucu ortadan kaldırmaz.

'RODOS'A YÜZERİM' ESPRİYDİ: Bir şakanın bu kadar ciddiye alınması siyasi hayatımızın ne kadar mizah ihtiyacı içinde olduğunu gösteriyor.