kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kanseri yendi sonra anne oldu

Kübra ve Ali Tekin, altı yıl bebek sahibi olmayı beklediler. Başlarına gelmeyen kalmadı. Ameliyatlar, radyoterapi... İşte film gibi bir öykü
Sigortacı Kübra Tekin aradığı aşkı bulmuş, 24'ünde evlenerek yeni bir hayatın kapılarını aralamıştı. Yaşı çok fazla ilerlemeden bir bebek sahibi olmak istiyordu. Eşi Ali Tekin'in de en büyük hayaliydi bu. 8 ay geçmiş, ama bizzat yaptıkları hamilelik testleri hep boş çıkmıştı. Beklenen müjdeli haberi alamayınca bir kadın hastalıkları uzmanına gittiler. Bebek sahibi olmalarına engel hiçbir sorun yoktu. Derin bir nefes aldılar, ama nafile! Ardından hemen her ayı doktordan doktora koşturulan 1.5 yıl daha geçti, gitti.

Tavsiye üzerine gittikleri Prof. Dr. Bahçeci'nin Kübra'daki sıkıntıyı teşhis etmesi, yaşanılacak daha büyük sorunların sinyallerini veriyordu. Rahminde üç yıldır tespit edilemeyen bir kistin varlığı ortaya çıktı. Acil ameliyatla kisti alındı. Altı ay boyunca geçici menapoza girdi ve hiç adet görmedi. Ameliyat sonrası tedavi sürerken, bu kez başka sıkıntılar ortaya çıktı. Çevredekilerin tuhaf bakışları altında, kış ortasında kısa kollu tişörtlerle sokakta dolaşıyordu.

Zamansız, sebepsiz her konuya sinirlenmeye başladı, uyku bozukluğu ortaya çıktı. Bu defa genel cerrahiye kontrole gitti, boğazında bir kütle tespit edildi. Derken yeniden ameliyat... Kübra'nın bebek sahibi olmak için düştüğü hastane yolları bilinmeyen bir yere çıkmıştı. Genç çiftin yeni bir sağlık problemini daha duymaya tahammülü yoktu artık.

İKİ YIL ÇOCUK YASAKTI
Zor günler bitmek bilmiyordu, şimdi de doktorlar 'radyoterapi' diyordu. Kübra'nın kansere boyun eğmeye hiç mi hiç niyeti yoktu. Hastanede elinde kağıtlar, önüne gelen her kapıya girdi ve elindeki raporları gösterdi. 5 gün boyunca radyasyon aldı.

İki yıl daha çocuk yasaktı. Umutları neredeyse tükenmek üzereydi. Sonunda süre doldu, doktorun da verdiği destekle tüp bebek yöntemini denediler.

Tekin çifti, altı yıl aradan sonra hep duymayı bekledikleri haberi aldı: "Hamilesiniz". Kübra bakkaldan kasaba kadar herkese hamile olduğunu söyledi. Hamileliği süresince tam 33 kilo aldı. Yaşadığı zorlu günlerin ardından gelen bu hamilelik, beklediğinin aksine hiç de zor olmadı. Ve nur topu gibi kızları, Yasemin dünyaya geldi. Yasemin, anne babasına tüm sıkıntılarını unutturdu. Baba Ali Tekin, ikinci bir çocuğa bile niyetlenmiş, ancak Kübra için henüz bu, göze alınacak bir şey değil.

Harry Potter'ın büyüsü işe yaradı
Doktorların 'çok yaşamaz' dediği Nicholas, en sevdiği kahraman Harry Potter'ın yaratıcısı J.K Rowling ile tanıştı ve lösemi hastalığını yendi

Nicholas Twynham 8 yaşında bir lösemi hastasıydı. Büyük acılar içerisinde kıvranıyor, neredeyse hayatının büyük bölümünü hastanelerde kemoterapi seanslarında geçiriyordu. Doktorları Nicholas'tan ümidini kesmişti. Bağışıklık sistemi tamamen iflas eden Nicholas ise hastanede geçirdiği günlerde en yakın dostu ve kahramanı haline gelen küçük büyücü Harry Potter'ın yazarı JK Rowling'le tanışmadan ölmemeye kararlıydı. Doktorları kemoterapinin işe yaramadığını açıkladıkları gün, tüm gücünü ve cesaretini toplayarak Rowling'e bir mektup yazdı. Mektubunda "En büyük hayalim sizinle tanışmaktır" diyordu.

HARRY POTTER BÜYÜSÜ
Doğrusu mektubuna cevap beklemiyordu. Harry Potter'a yakışır bir mucize gerçekleşti: Rowling, Nicholas'a telefon ederek en büyük hayranını Edinburgh'taki evine davet etti. Nicholas heyecandan titriyordu. Kapıyı Rowling açtı. Tıpkı hayal ettiği gibi bir insandı. Rowling, Nicholas'a çeşitli dillerdeki Harry Potter kitaplarını gösterdi. Nicholas, Harry Potter hakkında Rowling'i bile şaşırtacak kadar çok şey biliyordu. Rowling, Nicholas'a kendi elleriyle tavuk pişirdi. Tekrar görüşmeye söz vererek ayrıldılar.

Ancak mucize bununla da bitmedi. Birkaç gün sonra telefonları çaldı. Arayan Rowling'ti ve Nicholas'ı "Felsefe Taşı" filminin galasına götürmek istiyordu. Gece için bir smokin kirayalan Nicholas, filmin gösterileceği sinemaya Rowling'le birlikte bir limuzinle geldi. Filmi Rowling ve Harry Potter'ı canlandıran Daniel Radcliffe'in arasında izledi. Sonra da Zoe Wanamaker ve Robbie Coltrane ile tanıştı.

Ve bütün bu olup bitenler Nicholas'ı tekrar yaşama bağladı. Doktorların "fazla yaşamaz" dediği Nicholas'ın testlerinde kanserin izine rastlanmadı. Hayata dönmüştü. Annesi Marion'un hastanede oyalanması için getirdiği Harry Potter kitapları Nicholas'a yaşama gücü vermişti.

Ayla ÖZCAN- Ali ÖZLÜER



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır