kapat
27.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Dünya güzeli' oldu ama aşkı bulamadı

1989 yılında Moskova'daki Dünya Güzellik Yarışması'nda birinci olan Meltem Hakarar, Avi Behar'la evliliğini bitirdikten sonra evinin kapılarını SABAH PAZAR'a açtı. Hakarar, 'Evliliği, flört gibi yaşamalıymışız' dedi
Yıl 1989... O yıllarda TRT'den başka televizyon kanalı yoktu. Dolayısıyla bir yıl içinde onlarca güzellik yarışması düzenlenmiyordu. Türkiye'nin tek güzeli vardı, o da Meltem Hakarar'dı. Hakarar, Türkiye'yi temsilen önce Kainat, daha sonra da Dünya Güzellik Yarışması'na katılmıştı. Bu yarışma, Rusya'nın dünyaya kapılarını açtığı o yıl Moskova'da düzenlenmişti. İşte bu yarışmada Türkiye güzelimiz, birinci seçilmiş ve tacı giymeye hak kazanmıştı. O güne kadar fotoğraflı haber koymayan Rus gazeteleri ise yarışmayı Meltem Hakarar'ın boy boy fotoğraflarıyla manşetlerine taşımıştı.

Ayrılma sebebimiz geleceği görememek
"İletişim araçları o kadar ilkeldi ki, birincilik haberim Türkiye'ye 2 gün sonra ulaştı" dedi Meltem Hakarar o günleri anlatırken... Yağmurlu bir İstanbul sabahında konuştuk dünya güzelimizle. Bu zarif kadın geçtiğimiz günlerde 5 yıllık eşi Avi Behar'dan ayrılmıştı. Ayrılık sebebini sorduğumuzda, 'bu soruyu bekliyordum' der gibi baktı ve başladı konuşmaya: "Geleceğimizi görememek... Bizim ayrılma sebebimiz buydu. Yani biz belki de flört etmeliydik. Daha hazır değildik aile olmaya. Evlilik zor değil ama aile olmak büyük bir sorumluluk. Ben, yine de evliliğin iyi bir şey olduğunu, insan hayatına düzen ve sorumluluk getirdiğini söyleyebilirim. Bitince, evli de olsan, bekar da olsan zaten bitiyor."

Dinlerin ayrılığı hiç sorun olmadı
Meltem Hakarar ekledi: "Ancak bizimkisi dostane ayrılık. Ne aldatma var, ne de başka bir şey. Evlilik sürecinde, ayrılmak da evlenmek kadar doğal. Yanlış yapmadan hayatı öğrenmek mümkün değil." "Din ayrılığı sorun oldu mu?" diye sorduk bu kez. Hakarar'ın cevabı açık, "Benim ailem modern Müslüman bir aile. Eşiminki de modern Musevi bir aileydi. Tüm kutsal günleri birlikte kutladık" oldu. 1989 Dünya Güzeli, "Aşk var mı?" sorusuna ise, "Var. Ama evliliğin sorumluluğunu götürmek için yeterli değil" diye yanıt verdi.

Dilek SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır