kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Safiye'nin dramı

Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Safiye Soyman, iki yavrusunu tek başına büyüttü. Kendisi de sahnelerin zirvesine çıkmışken, 25'indeki oğlunun aniden yakalandığı çaresiz hastalık, bir gecede saçlarını bembeyaz yaptı

O SICAK YAZ GÜNÜ
Her şey sıcak bir yaz günü değişecek, sevgi dolu bir ailenin mutlu yaşantısı, o günden itibaren acı, keder ve umutsuzluk girdabına sürüklenecekti. Sahnelerin sempatik yıldızı Safiye Soyman, Antalya sıcağında kendisini iyi hissetmeyen oğlu Harun'u hastaneye götürürken, başına gelecekleri aklının ucundan bile geçirmiyordu.

TEŞHİS: MS HASTALIĞI
25 yaşındaki delikanlı beden hareketlerini istediği gibi kontrol edemiyordu. Hastanede MR çektirildi. Safiye Soyman, geçici bir arızadır diye düşünüyordu. Ama doktorlar, aslan gibi oğluna feci bir teşhis koyacaklardı. Multiple Skleroz hastalığı idi bu... Harun'un sinir hücreleri plakalarla kaplıydı, uyarıları iletemiyordu ve ne yazık ki tedavisi yoktu.

DOĞRU AMERİKA'YA
Safiye Soyman'ı perişan eden şey, hastalığın tedavisiz olmasıydı ama yıkılmayıp umutlu ve dirençli durması gerekiyordu. O gece oğluna "seni Amerika'da tedavi ettireceğim" diye söz verip, uyuyuncaya kadar başında oturdu. Evladının çocukluğunu düşündü gözyaşları içinde... Sabah olduğunda ise, 39 yaşındaki Safiye'nin saçları artık bembeyazdı.

UMUT VEREN GELİŞME
İki yıl süren aralıksız tedavi sonunda Harun'un hareketlerinde belirli bir düzelme meydana gelmişti. Safiye Soyman, çekilen acıları artık tevekkülle karşılıyor ve "Korkunç hastalık bizi yerden yere vurdu. Ama teslim olmadık. Tek isteğim, aslan gibi oğlumun en kısa zamanda mutlu bir yuva kurup, hayatını sürdürmesidir" diyor.

HAYALİM HARUN'U EVLENDİRMEK

Oğlumun ilacı ana sevgisiydi

DÜNYAM KARARDI
Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi Safiye Soyman'ın dünyası, oğlu Harun'un MS hastalığının pençesine düştüğünü öğrenmesiyle kararmış. Hem de tam yeni çıkaracağı albümün hazırlıklarını da tamamlamışken. "Sanatçı Safiye gitmiş, anne Safiye gelmişti" diyor o günleri anlatırken.

SIRA EVLİLİKTE
Teşhislerin kesinlik kazanmasıyla, kirpiğini, peruğunu, kasetini bırakarak oğlunun başucuna koştuğunu söylüyor Soyman ve devam ediyor: "Onun bakıcıya değil anne sevgisine ihtiyacı vardı. Sonunda Harun yürümeye başladı. Şimdi tek isteği var, hastalığı sırasında tanıştığı sevgilisiyle evlenmek. Önce onu evlendireceğim ardından da sıra bana gelecek.

Orhan Vural



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır