kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

BEYNİN SIRRINI ÇÖZEN TÜRK

Onur Güntürkün'e bilim çevreleri Türk Hawking diyor. O da Hawking gibi tekerlekli sandalyeye mahkum ve o da bir dahi... Prof. Güntürkün, beynin iki yarısının farklı çalıştığını kanıtlayıp, Almanya'nın en büyük tıp ödülünü kazandı. Onur Güntürkün, 4 yaşında çocuk felci geçirip tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yılmadı. Türkiye'de liseyi bitirip Almanya'ya gitti, beyin alanında uzmanlaştı. 35 yaşında profesör, 4 yıl sonra ordinaryüs profesör oldu. Şimdi 44 yaşında ve RUB Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dekanı. Prof. Güntürkün beyinle ilgili birçok buluşa imzasını attı. En önemlisi, beynin iki yarısının farklı çalıştığını kanıtlaması. Bu buluşu 1 milyon marklık Krupp Bilim Ödülü'nü kazandırdı, Nobel adayları arasına soktu.
Tüm metin

Safiye'nin dramı
Her şey sıcak bir yaz günü değişecek, sevgi dolu bir ailenin mutlu yaşantısı, o günden itibaren acı, keder ve umutsuzluk girdabına sürüklenecekti. Sahnelerin sempatik yıldızı Safiye Soyman, Antalya sıcağında kendisini iyi hissetmeyen oğlu Harun'u hastaneye götürürken, başına gelecekleri aklının ucundan bile geçirmiyordu.
SON DAKİKA'DA


Nazım'ın son sevgilisi
Türkiye'de ve Rusya'da doğumunun 100'üncü yıldönümü kutlamaları için hazırlık yapılan ünlü şair Nazım Hikmet ile ilgili 39 yıldır gizli kalan büyük bir sır ortaya çıktı. Nazım, 60'lı yaşlarına doğru aşık olduğu, 'saçları saman sarısı kirpikleri mavi' karısı Vera'yı tam da öldüğü gün terk etmeye hazırlanıyordu.
TÜRKİYE'DE

Bu yasa çok tartışılır
Henüz doğmamış çocukları dahi borçlandırarak dışardan sağlanan 5 milyar doları kimler üleşecek?.. Kaç gündür Ankara'nın küf kokan resmi kulislerinde birbirlerini yediler... Büyük bir savaştı... Tasarılar, teklifler, komisyonlar, oturumlar, toplantılar, tartışmalar, görüşmeler, konuşmalar, vuruşmalar...
EKONOMİ'DE

Borcumuzu silerseniz çok mutlu oluruz
Başbakan Bülent Ecevit'in 19 Ocak'ta sona erecek Amerika gezisi bugün başlıyor. Ecevit, 200 kişilik bir heyetle Amerika'ya gitmeden önceki son röportajını Associated Press haber ajansına verdi. Ecevit, özellikle ABD'ye olan 5 milyar dolarlık askeri borcun silinmesini isteyecek.
DÜNYA'DA

'Kapitalist oyunu' diye tenisi bırakmış
Alınan bilgilere göre, MHP adına Derviş ve ekibi ile görüşmeye giren Devlet Bakanı Faruk Bal, Derviş'in "Ya bana güvenirsiniz, ya da bu işi bırakırım" çıkışı karşısında gerildi. Derviş'in her fırsatta istifa tehdidi ile hükümeti sıkıştırdığını belirten Bal, sert bir şekilde "Siz bilirsiniz" dedi ve toplantı masasından kalktı.
POLİTİKA'DA

Kartal ter attı
Beşiktaş, 5 Ocak'ta başladığı Antalya kampını Slovak lig ikincisi Petrzalka ile oynadığı özel maçla tamamlarken, 1-1'lik beraberliğe razı oldu. 1 haftalık kampta Daum'un ısrarla üzerinde durduğu 'her alanda pres' ve 'sürekli hareket halinde olma' emirlerini uygulamaya çalışan siyah-beyazlılar...
SPOR'DA

Türkiye haberleri atv'den öğrendi
atv Ana Haber, AB grubunda yüzde 21.80 izlenme payıyla yılın birincisi oldu. atv'yi yüzde 19.60'la Show Haber izledi. AB grubunun bir yıllık izlenme oranında üçüncü Kanal D, dördüncü de Star Haber oldu. Sadece hafta içi ölçümlerinin ortalaması alınarak çıkartılan tabloda da atv Ana Haber birinci...
MAGAZİN'DE

Aspirin yılda 40 bin yaşam kurtarabilir
Aspirin üzerine yapılan 300 klinik denemede asprin ve benzeri ilaçların kan pıhtılaşmasını önleyerek, kalbi dayanıksız insanlarda kriz riskini azalttığı saptanmıştı. Ancak bu ilaçların tedavisinden yararlanabileceklerin yalnızca yarısı bu tedaviyi alıyor.
SAĞLIK'DA

Mesut Yılmaz'ın Coca Cola'cı oğlu
Başbakan Yardımcısı ve ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın 22 yaşındaki büyük oğlu Yavuz Yılmaz, ABD'deki işletme eğitimini tamamlayarak İstanbul'a yerleşti ve "baba nasihatını" tutarak devlette iş aramak yerine özel sektörü tercih etti. Genç Yılmaz, İstanbul'da Coca Cola firmasının Anadolu yakası bayiliğini alarak...
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,372,769 1,382,428
MARK 626,152 630,557
EURO 1,224,647 1,233,263
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır