kapat
13.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Petek' in assolistlik öyküsü ve Hande ile Didi'nin barışması...

Daha solist olamadan devlerin sahnesi Günay'da assolist olarak sahne alacak Petek Dinçöz. O da şöhrete uzanan en kestirme yolu kullandı: Mankenlik, Şamdan kapağı, estetik ve şarkıcılık...

1999 sonbaharında 18 yaşının tüm masumiyeti ve henüz bu alemde ne kadar acemi olduğunu anlatan röportajı ile Şamdan kapağındaydı Petek Dinçöz... İki yıl içinde büyüdü. Hem de ne büyüme... Bir küçük estetik operasyonla önce yüz ifadesi değişti. Ardından, piyasanın kurallarını öğrenmeye başladı. Mankenlik yaparken "Şarkıcı olacağım" diye tutturdu. Yaptı da. "Sende Kaldı" adlı single'ı ile şarkıcılığa ilk adımını atarken eleştirildi, dalga geçildi. Çünkü katıldığı ortamlarda bu şarkıyı sadece playback seslendirebiliyordu. Bir defasında playback arızası olunca sesi soluğu çıkmadı koskoca salonda...

DERSTEN DERSE
Ama o ne yaptı... Eleştirenlere, burun kıvıranlara, kendini küçümseyenlere inat işine dört elle sarıldı. Sesini geliştirmek için saatlerce dersler aldı... Repertuarını geliştirmek için günler boyu prova yaptı. Çünkü önünde efsane Maksim Gazinosu'ndan gelen bir teklif duruyordu.

Sibel Can ve İbrahim Tatlıses'li kadroda yer alması beklenen Petek bu büyük güne hazırlanıyor sanıyorduk ki; olaylar başka türlü gelişti.

Petek Günay'da prova yaparken Ebru Gündeş izlemeye geldi. Ebru'yu Petek davet etmiş. "Rica etsem gelebilir misiniz. Sizin de önerileriniz olabilir" demiş.

Petek'i dinleyen Ebru'nun tavsiyesi de bakın ne olmuş: Ben senin yerinde olsam daha sıkı hazırlanıp tek başıma çıkarım..

'BU KIZDA İŞ VAR'
Ebru Gündeş'in bu motivasyon dolu sözlerinden sonra Petek işine daha çok asılmış. "Peki single'daki ses tonun ile şimdiki sesin arasında nasıl bir fark var?" diye sordum. "Dağlar kadar fark var." dedi.

Petek yaz aylarında çıkması planlanan albümü için Universal Müzik ile anlaşmış. Ayrıca Ebru repertuar çalışmalarında yardımcı olacağına dair söz vermiş. Petek'i Ebru Gündeş Şov'da dinleyen İbrahim Tatlıses de yeni albüm için bir şarkı sözü vermiş. 17 kişilik saz ekibini kurmuş ve büyük ihtimal bu sezon Günay Restaurant'da sahne alarak ilk büyük sınavını verecek.

Günay İstanbul'un en kaliteli mekanlarından biridir. Sahibi Günay Tuncel ile konuştum. "Petek gibi genç bir isim bugüne kadar Günay'da hiç çalışmadı. Çok mu güveniyorsunuz" diye sordum. Günay da Petek'e, onun başarma azmine inanmış. "Bugüne kadar hep büyük isimlerle çalıştık. Ama artık öyle nazlanıyorlar ki. Gençlere yol açalım diye düşündük. Petek'in istikbali çok parlak. Sahnesi çok iyi, çok güzel. Sadece sesinin biraz daha oturması gerekiyor" dedi.

İşte Petek Dinçöz'ün iki yılda kat ettiği yolun öyküsü... Tek bir isteği var şimdi:

"Bugüne kadar herkes bana burun kıvırdı, 'bundan bir şey olmaz' dediler. Her yaptığım işi eleştirdiler. Söylenenlere kulaklarımı tıkadım, deli gibi çalışıyorum. Sahneye çıktığım ilk gece herkese 'Aaaa' dedirteceğim..."

MISIR'DA BULUŞTULAR
HANDE Ataizi ise dizi ve şov programına verilen aradan faydalanarak arkadaşlarıyla birlikte Mısır'a gitmişti. İstanbul'un kara teslim olduğu günlerde Luxor'da hava sıcaklığı 15 dereceymiş ama bir tekne gezintisi sırasında Hande fena üşütmüş. Kahire'den konuştuğumda sesi çıkmıyordu. Anlayacağınız bu tatil ona hiç yaramadı. Ama tatilin en büyük sürprizi Mısır'da ayrıldığı sevgilisi Didi ile buluşması oldu. Didi anne tarafından Mısırlı. Burada ilişkilerini yeniden gözden geçiren sevgililer, devam kararı almışlar. Didi 15 gün sonra İstanbul'a gelecek ama artık temelli İstanbul'da kalmayacak. Çünkü Mısır ve Amerika'daki işlerinin başında durmak zorunda. Hande Salı günü İstanbul'a döndü. Yakında da yeni bir filmin çekimlerine başlayacak. Rol arkadaşı ise İlker İnanoğlu olacak.

PARİS KAÇAMAĞI
YILBAŞI öncesi Ebru Gündeş ve Süha Yavuz ile bir akşam yemeğinde buluşmuştuk. "Yılbaşı gecesi nerede sahne alacaksın?" diye sorduğumda "Çok yer var ama henüz kararımı veremedim" demişti Ebru... Ben de sıkıştırdım. "Bu yılbaşı da çalışma... Alın başınızı bir yerlere gidin" dedim. Söylediklerim ne kadar geçerli oldu bilemem ama Ebru sonunda bir gecede kazanacağı milyarları elinin tersi ile itip sevgilisiyle Paris'e gitti. (Paris'deki mutluluk fotoğrafı bugün Şamdan'da.)

YENİ DENİZ SEKİ
GEÇENLERDE Deniz Seki uğradı gazeteye. Yeni albümünü tamamlamış. Kaset kapağı için birbirinden güzel fotoğraflar çektirmiş. Fotoğraflardan Deniz'deki değişimi açıkça görüyorsunuz. Bu değişimin ardındaki kişi ise Kenan Doğulu'nun ayrıldığı ama hâlâ kopamadığı balerin sevgilisi Ebru Akel. Ebru'nun yeni işi bundan böyle ünlülere image maker'lık yapmak. İlk müşterisi de Deniz Seki olmuş.

ÇAPKINLARIN HEDEFİ
ŞEBNEM Schefer, Almanya'da yaşıyor ve sadece televizyon çekimi için 15 günde bir Türkiye'ye geliyor. Aslında bu onun için avantajlı bir durum. Çünkü İstanbul'da yaşasa kurda kuşa yem olacak. Bütün çapkınlar Şebnem'le tanışmanın yollarını arıyor. Hatta bunun için kesenin ağzını açıp arabuluculara para teklif edenler bile var. Bu arabulucu (Adının ilk harfi Ö) çok çabaladı ama Şebnem'i bu yola itmeyi henüz (şükürler olsun) başaramadı...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır