kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
7.5 milyar maaşlı Borsa Başkanı Osman Birsen'in hepsi de birbirinden lüks 9 makam otomobili var
Bir ay tek, bir ay çift maaş

İMKB Başkanı Birsen'e kriz de, borsadaki düşüş de vız geliyor. Çünkü borsa düşse de, çıksa da o bir ay tek, bir ay çift maaşı cebe indiriyor. Maaşı tek aylarda 4 milyar 677 milyon, çift aylarda 9 milyar 477 milyon lira. Böylece aylığı ortalama 7.5 milyara geliyor.
Makam otomobili filosu
Birsen'in hepsi birbirinden lüks 9 makam otomobili de, şoförleriyle birlikte her an emrine amade. Birsen geçen yıl mevcut makam otolarını beğenmedi, Borsa bütçesinden 200 bin dolar harcayıp 3 tane lüks "Audi A6" aldı.
Bir ayağı yurt dışında
Birsen yurt dışı gezilere de bayılıyor. 1.5 yılda 18 kez dışarı gitti, 101 gün dolaştı. Uçak, otel masrafları ödendi, ayrıca cebine günde 200 dolar harcırah konuldu. Bu geziler toplam 65 bin 413 dolara (85 milyar lira) mal oldu.
Önergeyle ortaya çıktı
Bitsen'in Borsa saltanatı ANAP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın verdiği bir soru önergesiyle ortaya çıktı. Birsen, Meclis Başkanlığı'na "Tasarruf önlemleri Borsa'yı kapsamıyor" dedi.
Kriz ona uğramadı
Birsen'in maaşı Ecevit'in tam 5 katı. Krizde herkes kemer sıkarken o 200 bin doları bastırıp 3 lüks makam otomobili daha aldı.


IMF'ye Daha çok zam sözü verdik
Kamu işçisine ve buğdaya verilen yüksek zam faturalara yansıyacak: Benzin, elektrik ve doğalgaza her ay zam var. IMF'ye verilen Ek Niyet Mektubu'nda elektriğin 4.5 cent olan kilovat fiyatının yıl sonunda 5.1 cent'e çıkarılacağı bildirildi.

Türkiye yeni çiçek açıyor
Fransız işadamları örgütü MEDEF'in başkanı Seilliere, Türkiye gezisini eleştiren Fransız gazeteciye tokat gibi bir cevap verdi: "Şimdi gülenler 1-2 yıl sonra bize özenecek. Türkiye henüz çiçeklenen bir ülke. Yatırım için en uygun zaman, istikrarsızlığın yaşandığı zamandır."

Fischer: Faizi düşürün
IMF Başkan Yardımcısı Fischer de yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili Türkiye'yi uyardı. Fischer, "Enflasyonun düşme kaydettiği bu dönemde faizler çok yüksek. Eğer birkaç ay içinde düşürülmezse programda değişikliğe gidilmesi gerekebilir" dedi.

Cathy Hanım susmasın
Catherine ürküyor. Onun yerinde olsam basından kaçmazdım. Neslihan Hanım, Derviş'in şimdiki eşini suskun olduğu için eleştiriyor: Onun yerinde olsam istediğimi yapardım. Faal olurdum. Zaten Cathy Hanım'ı görsem ona da söyleyeceğim, "Biraz konuş" diyeceğim.

Pekin sevindi biz üzüldük
2008 Olimpiyatları'nı Pekin kazandı. İstanbul ilk oylamada Paris'ten daha çok oy aldı. Sonuç Çin'de sabaha kadar süren eğlencelerle kutlandı. Başbakan Yardımcısı Yılmaz ve Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem hedefi gösterdi:

Türkiye'de kalamam
Manken Aysun Kayacı, Türk podyumlarından şikayetçi: "Türkiye'de beni bağlayan ailem ve sevgilim olmasa bir an bile durmam, New York'a giderim. Burada kendini aşamıyorsun, podyumda yürüyüşüne değil, kaşına gözüne bakıyorlar.

Değişim asla engellenemez
Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı umutlu: "Yeni Türkiye'ye dönüşüm başladı. Türkiye dünyaya açık, yurttaşlarına refah ve özgürlük sağlayan bir ülke olacak. Dönüşüme direnen oy avcıları, daha varlıklı ve özgür yaşam özlemine yenik düşecek." Şelale KADAK

GÜNÜN İÇİNDEN

Poliste ikinci sok
Sting kaprisi
Kuyruklara paydos
İkizlere kalp ameliyatı
Fatura geline çıktı
Kardeşe veda

POLİTİKA

Apo'ya Simitis oyunu
Ortaöğretimde reform
Camiler yıkılırsa hükümet altında kalır
5'inci partide rest
'Gelenekçilere kulak asmayın'

EKONOMİ

Köhler: Birlik olun
Kim 6 milyona ithal sigara içer?
Bu rakamlar krizi anlatıyor
Tek Arjantin değil herkes ağlayacak
Euromoney'den ödül

SPOR

Büyük Milan yolda
5. rakip Slask Wroclaw
Sırada Phiri var
Beşiktaş'a kötü haber
En kritik seçim
Gençler gözdoldurdu




Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.337.000
584.000
77.000.000
1.140.862
8.940

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
23/36
18/33
18/33
24/36
21/35
22/38
22/35
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
11/30
20/31
25/34
24/37
19/28
21/27
15/29


Milli Piyango
Sayisal Loto

4-18-28-36-38-39

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır