kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Camiler yıkılırsa hükümet altında kalır


Vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, depremde hasar gören Beyazıt ve Fatih Camilerini gezerek, yetkililerden onarım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Beyazıt Camii'nde basın mensuplarına açıklama yapan Keçeciler, caminin onarımı için 550 milyar lira bütçe ayrıldığını, kubbenin tamamen onarılarak restore edileceğini söyledi. Hasarlı camileri en şiddetli depreme karşı dayanıklı hale getireceklerini vurgulayan Keçeciler, "Bunlar yıkılırsa biz hükümet olarak altında kalırız. Ben bu vebali Keçeciler olarak taşıyamam. Bunlar için gerekli kaynağı buluruz" dedi.

1 TRİLYON ÖDENEK AYRILDI
Keçeciler, depremden sonra büyük çatlaklar ve yarıkların yanı sıra demir kayması olan Fatih Camii'nin dış onarımının da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını, zemin çalışmalarının ise İTÜ'nün vereceği rapordan sonra yapılacağını söyledi. Fatih Camii'nin onarımı için 1 trilyon lira ödenek ayrılmasına karar verildiğini kaydeden Keçeciler, gazetecilerin "Cami ağır hasarlı olmasına rağmen neden hala ibadete açık?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Teknik olarak uygun görülmedi. Gerek olsaydı bunu yaparlardı. Biz de buna uyarız. Teknik derse 'camiyi kapatın' hemen kapatırız. Buna bizim karar vermemiz söz konusu değil. Buna bilenler, bilirkişiler karar verecekler. Onlar ne karar verdiyse ben onu uygularım. Kapatılmasına şu an için karar verilmedi."

Keçeciler: Kurdurtmayız
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, camilere baz istasyonu kurulmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Keçeciler, Beyazıt Camii Yardımlaşma Derneği Başkanı Harun Sarmısak'ın "Cami minarelerinin cep telefonu şirketlerini verileceği söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusu üzerine şöyle dedi: "Böyle bir şey yok. Tarihi eserlerimize ve vakıf eserlerimize baz istasyonları kurdurmayız."

Diyanet: Kurabiliriz
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, baz istasyonlarının cami minarelerine konulması için gelen talepleri değerlendirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Baz istasyonlarının, çevreye ve insan sağlığına zarar vermediği tespit edildi. Cami minarelerini baz istasyonlarının kullanımına açabiliriz. Ancak bunun için başta Maliye Bakanlığı olmak üzere yeni bir düzenleme yapılması gerekir."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır