kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fatura geline çıktı


İsviçre'de polislerin döverek öldürdüğü Cemal Gömeç'in ailesi olaylardan gelinlerini sorumlu tuttu.
Gömeç'in kardeşi gelinin kardeşini bıçaklayarak ağır şekilde yaraladı

Geçirdiği bunalım sonucu eşi ile kavga eden daha sonra İsviçre polisinin müdahalesi ile dövülerek hayatını kaybettiği ortaya çıkan Cemal Gömeç'in cenazesi, memleketi Yunak'ta toprağa verildi. Gömeç'in ölümünden karısı Satı Hatun Gömeç'i sorumlu tutan aile, faturayı gelinlerine keserek Satı Hatun Gömeç'i dövdü. Cemal Gömeç'in kardeşi de gelinin kardeşini bıçaklayarak ağır yaraladı. Cemal Gömeç'in cenazesinin getirildiği akşam eşi Satı Hatun Gömeç ve kardeşi İzzet Çelik, Gömeç ailesinin evinde kaldılar. Gece saat 03.00 sıralarında çıkan kavga sırasında cinnet geçiren Cemal Gömeç'in kardeşi Ömer Gömeç, "Kardeşimi siz öldürdünüz" diye bağırarak İzzet Çelik'e saldırdı. İzzet Çelik'i üç ayrı yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Ömer Gömeç, olayın ardından firar etti. Aağır yaralanan İzzet Çelik hastaneye kaldırıldı.

GELİNİ DÖVDÜLER
Yapılan ameliyatın ardından İzzet Çelik'in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Tartışmada, Cemal Gömeç'in diğer kardeşlerinin de Satı Hatun Gömeç'i suçlayarak, dövdükleri öğrenildi. Kocasının ailesi tarafından tartaklanan ve kardeşi bıçaklanan Satı Hatun Gömeç, çocuklarını da alarak, babasının köyü Çayırbaşı'na gitti Acılı eş sabah saatlerinde de Konya'ya geçerek, ablasının evine sığındı. Yunak Emniyet Müdürlüğü ise, bıçaklama olayının ardından firar eden Ömer Gömeç'in peşine düştü.

Cemal Gömeç'in eniştesi Hilmi Cebeci, Gömeç'in polisin saldırısı sonucu aldığı darbeler nedeniyle, hayatını kaybettiğini söyledi. Cebeci, "Bu bir cinayettir. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Cebeci, İsviçre'de yapılan ilk otopside Gömeç'in kalp krizinden öldüğü yönünde bir rapor düzenlendiğini hatırlattı. Ancak dayak görüntülerinin ardından, kendi talepleri ile ikinci bir otopsi yapıldığını belirten Cebeci, bu otopside ise, ölümün ağır darbelerden kaynaklandığının ortaya çıktığını söyledi. Cebeci, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü devrede
Uluslararası Af Örgütü, İsviçre'de tutuklanması sırasında polis tarafından kötü şekilde dövüldüğü kameralarla tespit edilen ve olay anında kalbi durduğu belirtilen Cemal Gömeç'in ölümünü yakın takibe aldığını açıkladı ve bunun, İsviçre polisinin ilk vakası olmadığına dikkat çekti. Örgütün konuyu takip etmekle görevlendirilen Avrupa sorumlusu Nerys Lee, İsviçre polisinin daha önce de özellikle yabancılara karşı"aşırı güç" kullandığının tespit edildiğini belirterek, 1993 yılından beri 7 kişinin benzer şekilde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kalp krizinden ölmedi
İsviçre polisinin döverek öldürdüğü Cemal Gömeç'in eşi Satı Hatun Gömeç, ilk kez SABAH'a konuştu. Devletin kendilerine sahip çıkmasını isteyen Gömeç'in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

* Olay nasıl oldu? Eşinizle kavga ettiniz mi?

S.G: Hayır kavga etmedik. Dışarıda polisle tartışmış. Elindeki bıçağı görmüşler. Eşim eve geldi. Kapıyı kilitledi. Peşinden polisler geldi. Baygınlık geçirdim. Beni ve çocukları hastaneye götürdüler. Polisler eşimi döverek hastanelik etmiş.

* Daha önce sabıkası var mıydı?

S.G: Daha önce bir sabıkası yoktu. Polisle çatışması olmadı.Yalnız psikolojik sorunları vardı. Tedavi görüyordu.

* Eşinizi olaydan sonra gördünüz mü?

S.G: Hastanede gördüm, komadaydı. Kocam, kalp krizinden değil, dövülerek öldürüldü. Devlet bize sahip çıksın. Bütün hukuki yolları sürdüreceğiz.

* Eşinizin ailesi sizi tehdit etti mi?

S.G: 'Oğlumuzu sen öldürdün. Sorumlusu sensin' dediler.

* Kardeşiniz nasıl bıçaklandı?

S.G: Gece bize pusu kurdular. Beni başka bir eve götürdüler. Kardeşim İzzet Zelik ve babam Hacı Çelik kayınpederlerimde kaldılar. Gece uyurken onlara saldırmışlar. Kardeşimi bıçakladılar.

* Geri dönecek misiniz?

S.G: Ben korkuyorum. Onların yanına gitmem. Çocuklarmı da göndermem. Deli numarası yaparak kendilerini kurtarmak istiyorlar. Şu anda kardeşimin iyileşmesini istiyorum. Benimle bütün bağlarımı kessinler. Ayın 29'unda İsviçre'ye döneceğim.

Fatih ATİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır