kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Poliste ikinci sok


Polis Ayhan Tokcan'dan sonra Emniyet'te ikinci skandal: Polis Ayberk, korurum vaadiyle para sızdırdığı kaçakçı yakalanınca, 'ceza' olarak vurulmuş
Kağıthane'de görevli Emniyet Amiri Ayhan Tokcan'ın, geçen hafta Cuma günü Susurluk Çetesi'nden Ali Fevzi Bir'i fidye için kaçırmasının yankıları sürerken, polis ikinci bir skandalla karşılaştı. Emniyet'i karıştıran ikinci şok şöyle gelişti: Güngören İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Turan Ayberk, geçen Cuma akşamı eşiyle birlikte bir bara gitti. Ayberk, burada, önceden tanıdığı Erdal Çeçen'le ve dayısı Mehmet'le karşılaştı.

İKİ AYRI İDDİA İNCELENDİ
Ve aralarında tartışma başladı. Tartışmada Çeçen, Ayberk'in sol ayağına bir el ateş etti. Yaralı Ayberk, "Çeçen daha önce gözaltına alınmıştı. Dayısı da neden yardım etmediğimi sordu. Ben de suçluların cezalarını çekmesi gerektiğini söyledim" dedi. Ancak, Çeçen ise Ayberk'i, alacaklarını tahsil edemekleri için vurduğunu öne sürdü. Polis iki iddiayı da değerlendirdi. Ve gerçeği ortaya çıkardı.

AĞABEYİMİZİ KORUMADIN
Ayberk, uzun zamandır Mardinli Rıdvan Özmen adlı bir uyuşturucu kaçakçısından "Seni korurum. Bağlantılarım sayesinde yakalanmaktan kurtulursun" diyerek 10 bin dolar aldı. Fakat, Özmen bir operasyonda yakalandı. Yakınları da Emniyet Müdür Yardımcısı Ayberk'in peşine düştü. Çeçen de "Parayı aldın, ağabeyimizi kurtarmadın" diyerek Ayberk'i vurdu. Ayberk hakkında soruşturma açıldı.

Amir Tokcan tutuklandı
İstanbul Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Ayhan Tokcan, 6 adamıyla birlikte Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın ortağı ve katil zanlısı Ali Fevzi Bir'i 1.5 milyon dolar fidye için kaçırdı ve yakalandı. Tokcan ve diğerlerinin Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamladı. Tokcan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi dün geniş güvenlik önlemleri altında DGM'ye sevk edildi. DGM, Ayhan Tokcan, Hüseyin Gökhan Kanat, Metin Kanat, Kenan Çarpuk, Mustafa Gence ve Muhsin Kanat'ı çete kurmak, gasp, adam kaldırma suçlarındandan tutukladı. Murat Bora serbest bırakıldı.

İhsan DEMİR- Veli SARIBOĞA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır