kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Euromoney'den ödül


Akbank, 'Türkiye'nin en iyi bankası', Global Menkul Değerler de 'En iyi aracı kurum' ile 'En iyi şirket birleştirme ve devralma danışmanlık şirketi' seçildi
Türkiye, son günlerde yeniden bankacılık sistemini tartışırken, Londra'dan iki kurum aldıkları ödülün gururunu yaşıyorlardı. Euromoney Dergisi Akbank'ı "Türkiye'nin en iyi bankası", Global Menkul Değerler'i "En iyi aracı kurum" ve 'En iyi şirket birleştirme ve devralma danışmanlık şirketi 'olarak seçti. Ödüller Londra'da ünlü Natural History Müseum'da düzenlenen gecede sahiplerine verildi. Euromoney her yıl dünyanın en iyi bankası en iyi aracı kurumu en iyi yabancı banka alanlarında verdiği ödüllere bu yıl en iyi şirket birleştirme devralma danışmanlığı ödülünü de ilave etti. Global Menkul Değerler geçen yıl aldığı en iyi aracı kurum ödülünü yeniden alarak bu alandaki başarısını tekrarladı.

DEVLERİ SOLLADILAR
650 kişilik seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı gecede dünyanın en büyük ticari banka, yatırım bankacılığı ve aracı kurumların üst düzey yöneticileri hazır bulundu. Gecenin sunuculuğunu ünlü İngiliz aktör Stephen Fry yaptı. Törene Türkiye'den Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı, Global Menkuller Kurumsal Finansman Direktörü Mehmet Sağıroğlu ve Yurdışı Satış Direktörü İmregül Gencer katıldı. Ödül töreninde konuşan Euromoney Başkan Yardımcı Christine Cavolina, Türk bankacılık sektörünün yeni ekonomik ortamda gerçek bankacılık yapmak zorunda kaldığını belirterek değişen bu ortama en iyi Akbank'ın ayak uydurduğunu söyledi.

Euromoney Dergisi kısa açıklamasında ise Akbank'ın rakiplerine kıyasla menkul kıymetlere bağımlılığının, net dolar açık pozisyonunun az olmasının ve müşteri tabanınıdaki çeşitliliğinin ödül kazanmasında rol oynadığını belirtti.

Euromoney, geçen yıl da en iyi aracı kurum ödülünün kazanan Global Menkul'ün başarısını Türkiye'de yabancı yatırımcılarla en iyi işbirliği kuran firma olmasına bağladı.

Dilek Maltepe


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır