kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fransız patrondan tokat gibi cevap


Fransız patron Seilliere, Fransız bir gazetecinin sorusu üzerine "Pek çok kişi bu ziyaretimizi macera olarak nitelendirdi. Ama bu ülke henüz çiçeklenen bir ülke. Bize şimdi gülenler bir yıl sonra özenecek. Türkiye yabana atılcak bir ülke değil" cevabını verdi
Fransız iş dünyasının en etkili örgütü MEDEF İstanbul'dan sonra Ankara'da da kriz ortamında moral aşıladı. Dev bir heyetle Ankara'ya gelen Fransız İşadamları ve Sanayicileri Derneği (MEDEF) Başkanı Ernest-Antoine Seilliere "Türkiye küçümsenecek bir ülke değil" dedi. Seilliere, Ankara temasları sonrasında Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Seilliere, Fransız bir gazetecinin, "Fransa'dan Türkiye çok değişik görünüyor. Ekonomik kriz içindeki riskli bir ülkeye geldiniz. Fransa'ya dönünce ne diyeceksiniz? Sorunlarla karşılaşmayacak mısınız?" sorusu ile karşılaştı.

ÇİÇEKLENEN ÜLKE
Seilliere, şu yanıtı verdi: "Evet krizden gözü korkanlar bu ziyaretimizi bir macera olarak nitelendirdi. Türkiye, gelişmekte olan henüz çiçeklenen bir ülke. Bu ülkeler sık sık büyük krizler yaşar. Meksika ve Kore de olduğu gibi. Eğer yatırım bakımından korkak davranılırsa o zaman yatırım kalmazdı. Fransa da enflasyona yabancı değil. Zaten yatırım yapmaya en uygun zaman mali istikrarsızlığın yaşandığı zamanlardır. Bize şimdi gülenler bir yıl sonra özenecek. Türkiye o kadar küçümsenecek bir ülke değil." Heyetin Türkiye'ye ilişkin olumlu mesajları yine de devlet katında beklenen ilgiyi görmedi. Derviş ile görüşen heyetin randevu isteği Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmedi. Ayrıca Ankara'da Fransızlar'ın 14 Temmuz Bağımsızlık Günü resepsiyonunda Dışişleri ve Genelkurmay, alt düzeyde temsil edilecek. Bu gelişme "Ankara'nın, Ermeni Soykırım Yasasını kabul eden Fransa'ya tepkinin sürdüğü" şeklinde yorumlandı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır