kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fischer: Faizleri düşürün


IMF Başkan Yardımcısı faizler düşürülemezse programda değişiklik gerekebileceğini söyledi
IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, dün yaptığı açıklamada enflasyonun düşme kaydettiği bir dönemde faizlerin çok yüksek olduğunu belirterek Türkiye'yi uyardı. Fischer, "Faiz oranlarının yüksek seyretmesine iki ay veya biraz daha fazla bir süre için dayanılabilir. Eğer bir gecede değil, ancak gelecek birkaç ayda faizlerde düşme sağlanamazsa, programda bazı değişiklikler yapılması gerekebilir" dedi.

Piyasaların güvensizliğinin sürdüğünü de belirten ve "Piyasalarda programın isteksizce uygulandığına ilişkin bir algılama yaygın" diye konuşan Fischer şöyle devam etti: "Türkiye'de siyaset hiç kuşku yok ki karmaşık. Bir koalisyon hükümeti var. Siyasi çatışmalar olabiliyor. Ancak programda öngörülen büyük değişimler, siyasi partiler açısından da büyük değişiklik anlamına geliyor. Bu partiler, programın Türkiye için taşıdığı yaşamsal önemin farkında mı? Buna yanıtım evet. Biraz zorlukla, ancak evet. Bu da iyi bir işaret."

3. KREDİ GECİKMEZ
IMF Başkanı Horst Köhler de, "Program harfiyen uygulanırsa faiz oranları düşecektir" diye konuştu.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Tom Dawson ise, IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun, 9. gözden geçirme için gerçekleştireceği toplantıyla ilgili ilgili olarak, "3. kredi diliminin görüşüleceği toplantı tarihinde önemli kayma beklemiyorum" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır