kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Gelenekçilere kulak asmayın'


Tayyip Erdoğan, inanan inanmayan herkesin yeni partide yer alacağını, kimsenin "aksesuar olarak kullanılmayacağını" söyledi
Yenilikçi hareketin lideri Tayyip Erdoğan, yeni oluşumun 65 milyonu kucaklayacağını, inanan, inanmayan herkesin yeni partide yer alacağını belirterek, görüşüne bakılmadan, bilim, kültür, sanat, spor, ekonomi gibi alanlarda uzmanlaşmış, karakterli ve saygın kişilere yeni partide yer verileceğini söyledi. Erdoğan, "Başkalarının yaptığı gibi bu insanları aksesuar olarak kullanmayacağız. Birikimlerinden yararlanacağız" dedi.

"Aksesuar olmayacaksınız"
Yenilikçi harekete katılan 40 milletvekiliyle toplantı yapan Erdoğan, yeni partinin vizyonu ve vitriniyle ilgili kriterleri açıkladı. "Biz 65 milyonu kucaklayan bir yapılanma içinde olacağız. Toplumda inanan ve inanmayan kişilerin de desteğini alarak bir parti kuracağız" diyen Erdoğan, partinin Kurucular Kurulu'nu da bu hedef doğrultusunda oluşturacaklarını söyledi. Erdoğan, "Spor, sanat, kültür, ekonomi, bilim gibi alanlarda uzman, nitelikli, karakterli, toplumun güvendiği ve saygın kişilere yeni oluşumda yer vereceğiz. Ancak bunu sırf aksesuar gibi, orada dursunlar diye yapmayacağız. Bu arkadaşlarımızın birikimlerinden yararlanacağız. Bu konuda sayı önemli değil" diye konuştu.

Tayyip Erdoğan, gelenekçilerden kendilerine eleştiriler yöneltilerek yıpratma kampanyası başlayacağına da dikkat çekerek, bu eleştirilere aldırmayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Dün eleştirdiklerimizi bugün yapma hakkımız yok. Recai Kutan'ın kuracağı partideki arkadaşlar bizi eleştirecekler. Ama onlar bizi eleştirse de biz onları eleştirmeyeceğiz. Recai beyin partisindekiler de bizim arkadaşlarımız ve kardeşimizdir. Herkesle olduğu gibi onlarla da çatışmadan aynı samimiyeti kurmamız lazım" dedi.

İktidarı körü körüne eleştirmeyeceklerini, doğru iş yaparsa iktidarın yanında olacaklarını, vaadedilen her sözü gerçekleştirip, halkı kandırmayacaklarını, hem dışarda, hem içerde demokrat olacaklarını anlatan Tayyip Erdoğan, "Biz bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde uyguladık ve çok da başarılı olduk" dedi. Erdoğan, diğer partilerden katılımların devam edeceğini de ima ederek "Bu tür, özü sözü bir arkadaşlarımıza kapılarımızı açıyoruz" dedi.

Toplantıda milletvekillerinin tümünün kurucular kurulunda yer alması görüşü benimsendi. Yeni oluşumun tüzük ve program çalışmalarının Temmuz ayı içinde tamamlanması ve partinin Ağustos başında kurulması eğilimi toplantıda ağırlık kazandı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır