kapat
14.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Apo'ya Simitis oyunu


Yunanlı emekli amiral Naksadis, Öcalan krizini tırmandıracak açıklamalar yaptı. "Çok Gizli" adlı TV programında konuşan Naksadis, "Korfu Operasyonu'nu Simitis tezgahladı" dedi
Terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın yakalanması ile ilgili olarak Yunanistan'da yaşanan skandalın yankıları sürüyor. Yunanistan'da Extra TV kanalında geçtiğimiz günlerde yayınlanan "Çok Gizli" adlı bir programa katılan emekli amiral Andonis Naksakis, Yunanistan'ın Öcalan'ın yakalanmasında etkin rol oynadığını kanıtlayan önemli açıklamalarda bulundu. Öcalan'ın Yunanistan'a getirilmesini sağlayan Naksakis, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in, Öcalan'ı Türkiye'ye teslim etmek için ülkesine gelmesine izin verdiğini açıkladı. Naksakis, şunları söyledi:

UÇAK ÖCALAN'IN CİPİNE ÇARPTI
"Simitis, Korfu Operasyonu için Türkiye'den bir Falcon tipi uçak getirtti. Bu plana göre, bu uçak Öcalan'ı aldıktan sonra Romanya'ya gidip, orada yakıt ikmali yapacak ve Romanya üzerinden de Türkiye'ye gidecekti. Bunun için o günlerde dönemin Savunma Bakanı Cuhacopulos, Romanya'da bulunmaktaydı. Fakat uçağa, Öcalan'ın da içinde bulunduğu cipin çarpması ile bu plan boşa çıktı. Bu nedenle planda ani bir değişiklik yapılarak, Kenya hattı devreye sokuldu. Hazırlıklar yapılarak, sahil güvenliğin bir teknesi ile İgumenitsa kasabasına, oradan da karayoluyla Patras'taki askeri havaalanına gidildi. Buradan, Zürih'te Jet-Club Uçak Şirketi'nden kiralanan Falcon uçakla, Kenya'ya hareket edildi."

Naksakis, Korfu Planı'nın başarısız olmasının ardından, Simitis Hükümeti'nin, Falcon tipi uçaktaki pilotlar ile Korfu adasındaki havaalanı kontrol kulesi sorumluları arasındaki konuşmaların kaydedildiği belgeleri de imha ettirdiğini söyledi.

ÖCALAN: YALAN SÖYLEDİLER
Kaza yapan uçağın tamirinin 15 gün sürmesi nedeniyle Öcalan'ın bu dönemde Kenya'da bekletildiğini kaydeden Naksakis, Öcalan'ın Atina'ya geleceğinden Simitis ve Dışişleri Bakanı Pangalos'un bilgisi olduğunu kaydetti. Öcalan da, örgütün sözde 7. Kongresi'ne gönderdiği 4 Aralık 1999 tarihli "Politik Rapor"da "Yakalanmamda, Yunanistan önem taşıyor. Rusya, IMF'den kredi almak için aşağılık bir şekilde beni sattı. Yunan Hükümeti de tarihi bir oyun içindeydi. Bana hep yalan söylediler" demişti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır