kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
GÜNGÖR MENGİ
Siyaset nerede?
Krizden çıkış arayan Türkiye dün umut veren işaretler aldı. Sanayileşmiş yedi ülke, programa ortak desteklerini ilân etti.

ÇETİN ALTAN
"Siyasetçilik" sona erse, acaba kimler aç kalırdı?
Önce "siyaset"in, yahut "politika"nın tanımlamasını yapmak gerek... Siyaset yahut politika, "ülke yönetimiyle ülke yönetimi açısından uluslararası ilişkileri düzenlemeye çalışma çabası" demek.

HAŞMET BABAOĞLU
Tarihi rahat bırakıp bugüne bakalım
Hep söylerler ya hani... "Tarihe nasıl hesap veririz!" diye...

ALİ BAYRAMOĞLU
YÖK ve vicdan
Birkaç yıl öncesinin talepler, ilkeler, insan hakları açısından ülkeyi yerinden oynatacak gelişmeleri, bugün sıradan olaylar haline geldi. Bir süre önce İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde kız öğrencilere getirilen "baş açma" kuralı bunlardan birisiydi.

ERDAL BİLALLAR
İstanbul'a dikkat!
Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın, Genar adlı kamuoyu araştırma şirketine yaptırdığı önemli bir araştırma İstanbul'la ilgili ürkütücü gerçekleri su yüzüne çıkardı...

MURAT BİRSEL
Kriz 20'li yaşlarda vurunca...
Medya sektörü kemer sıkıyor, her sıktığı delikte... Bir arkadaşımız daha geliyor.... "Aynı sektördeyiz, yine beraber oluruz nasıl olsa" diyor...

BİLAL ÇETİN
IMF'nin faiz ve enflasyon projeksiyonları...
Döviz kuru çıpasına dayalı olarak uygulanan ekonomik program çökünceye kadar Hazine çok büyük bir faiz tasarrufu sağlamıştı. Enflasyonun yüzde 40 - 50'ler düzeyinde seyrettiği aylarda bile yüzde 35'lik faiz oranlarıyla gerçekleştirilen bir yıl vadeli iç borçlanmalar Hazine'nin faiz yükünü birdenbire hafifletmiş ve geleceğe dönük umutları artırmıştı.

NECATİ DOĞRU
Türkiye'yi kim batırdı: Bir kütlü pamuk örneği!
Krizi durdurmak için bir masal kahramanı gibi gelen Prof. Kemal Derviş'in yeni kılavuzları demişler ki; "Türkiye'yi yanlış teşhis koyup panik yaratan IMF batırdı."

YAVUZ DONAT
Avrupa'dan para gelmez
Ağır ekonomik krizin atlatılabilmesi "sıcak paraya" bağlı... Hükümetin sıcak para beklediği "kaynaklardan" biri de, "Avrupa'daki Türkler."

ŞÜKRÜ KIZILOT
Ortakların beyanı gerekmeyen gelirleri
Anonim ve limited şirketlerin ortağı olan gerçek kişiler, yıllık gelir vergisi verseler dahi aşağıdaki gelirlerini beyan etmeyecekler.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Yunanistan ve biz
Nazım bir şiirinde; kulesinde düşmanı gözlerken oklanan nöbetçinin dramını anlatır ve der ki: "Yaklaşan düşmanı görüp de haber veremeden öldürülmenin acısını düşündüm."

METİN MÜNİR
Anneme gazeteci olduğumu söylemeyin
Sınıfta kaldım. Haberi bayramda Kıbrıs'a giderken uçakta öğrendim. Hürriyet Gazetesi'ni karıştırırken "Barajı Geçemediler" başlıklı bir habere rastladım. ANAR adlı araştırma kuruluşunun yayınladığı bir anket sonuçlarını veriyordu.

SEDAT SERTOĞLU
Büyük destek...
Türkiye ile yeni ABD yönetimi arasında ilk yüksek düzeyde resmi temasları, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, bu ay sonu yapacağı Washington gezisinde gerçekleştirecek.

AHMET TAN
Kutlu dönence...
Günün dizesi: "Cep delik, cepken delik, Kevgir misin be kardeşlik" mi olmalı?

HINCAL ULUÇ
Bi şehr-i Stanbul ki..
Sahil yolundan geliyoruz gene işe.. Dünya cenneti, cehenneme çevirmek için herşeyi yapmamıza rağmen hala cennet Boğaz'da sabah, insanın güne keyifle başlamasına yol açıyor..

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Ekonomide yeni sayfa
Dünkü ihale ile piyasalar ve tasarruf sahipleri ekonomi yönetimine yeni bir kredi açtı. Yapılanların doğru olduğunu, bu yolda ilerlemeleri halinde desteklerinin de süreceğini belli ettiler.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır