kapat

03.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atel
GÜNGÖR MENGİ
Halka sorun..
Affın Çankaya'dan geri dönmesi toplumu rahatlattı. Kamuoyu, üçüncü defadır ki iktidar icraatını geri çeviriyor.

ÇETİN ALTAN
Gece düşünceleri Türkiye, Japonya v.s..
Bazen geceler boyu değişik yazılar düşünürüm. Bunların bir bölümü Cumhuriyet dönemi egemenlerinin kitleler üstünde yarattıkları yoğun hipnozlarla ilgilidir.

ATİLLA DORSAY
Sanal savaş
Bilim-kurgunun gözde türlerden olmaya başladığı 70'li yıllardan beri bu yeni yola döşenen taşların en sonuncusu, "Matrix"... Ve tüm bu tarz filmler gibi alabildiğine garip bir öykü anlatıyor

ZÜLFÜ LİVANELİ
Duygu ve akıl
Depremden sonra her yerden dostluk şarkıları yükseliyor. Birbirini kovalayan yardımlar, kurtarma ekipleri, dünya televizyonlarında gözü yaşlı spikerler, spor karşılaşmalarında ayağa fırlayıp alkışlayan seyirciler..

COŞKUN KIRCA
Af meselesi-II
Bana kalırsa, Anayasa, belirli bir suç için çıkarılmış bir genel veya özel af kanununun yürürlüğe girmesinden sonra on yıl içersinde aynı suç için genel ve özel af kanunu yapılamayacağını belirtmelidir.

RUHAT MENGİ
Okullarda deprem endişesi
Okulların bir kısmı 6 Eylül'de, bir kısmı da ayın 12'sinde açılıyor. Velilerden gelen mesajlar onların, okul binalarının depreme dayanıklılığı ve depremde hasar görenlerin yeterince onarılıp desteklenmediği konusunda endişe taşıdıklarını gösteriyor.

AHMET VARDAR
Doğru mu bu duyduklarım...
Depremden sonra yardımlar ne oluyor?... Bunları bilen varsa bana söylesin. Bu konuda dünya kadar faks, mesaj ve mektup alıyorum. Vatandaş hep aynı soruyu soruyor; "Depremden sonra yardımlar ne oluyor?.." diye...

SELAHATTİN DUMAN
Bir gülücüğe bir ömür..
Herkes bir gayret içinde.. Lakin geçen gün sallanan Adapazarı gösterdi ki sinirler fevkalade bozuk.. Bundan sonrası psikiyatrislerin işi.. Artık biz de hizmeti böyle vereceğiz.. Okurun küçük bir tebessümü bize kâr olacak..

SEDAT SERTOĞLU
Dışişleri uyumaz
Dışişleri Bakanlığı uyuyor mu? Bize göre uyuyor demek, çok büyük haksızlık.. Deprem sonrası Dışişleri Bakanlığı'nın ve Bakan İsmail Cem'in neler yaptığını yazmadan önce, elektronik posta ve telefon ile gelen bazı önemli mesajları iletmek istiyorum:

AHMET TAN
Deprem miladını işletmek
Gazetecilerin de herhalde siyasetçiler kadar eksiği, yanlışı var. Ama gazetecinin, en genci ve en birikimsizi bile Türkiye'nin geleceğine ışık tutabilecek ürünler sunabiliyor. (Elbette özel bir habaset ve gabavetle malul değilse..)

GÜLAY GÖKTÜRK
Veto sonrası
Cumhurbaşkanının vetosu akla hayale sığmaz tutarsızlıklar ve iç çelişkiler içeren Af Yasası'nın biraz olsun düzeltilebilmesi, haksızlıkların biraz olsun giderilebilmesi için bir fırsat olabilir.

YAVUZ DONAT
Caymak yok...
Perşembe, saat 12.00... Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin makam odasındayız... Konuştuğumuz konu af... Ve ilk soru:

LEYLA UMAR
Bütün gönüllülere gönülden teşekkür
Meksikalı Herrera, Belçikalı Juan... Deprem bölgesine koşan bu insanlar; bize dünyada harikulâde insanların varlığını öğretiyor

BAYRAKTAR BAYRAKLI
Haksızlığa uğrayanın hakkını arama hakkı
Kur'an, on dört asır önce, işlenen kötülüklerin haberinin uzak çevrelere, o kötülükle alakası olmayanlara yayılmasını istememiştir.

RAUF TAMER
Para pul lâfları
Deprem, bize ekonomiyi unuturamıyor. Meşhur laik-antilaik tartışmaları bile, ekonomi'yi unutturamıyor. Ekonomi'yi terör bile unutturamıyor. Lâf dönüp dolaşıyor, yine sonunda para'ya pul'a çarşı'ya ve pazar'a geliyor.

NECATİ DOĞRU
Sivil ateşleme ve FIDIC kuralları...
Ankara'daki 3 lider acı vetoyu yediler, böylece boşu boşuna saplanıp kaldıkları "Egemenlik kayıtsız şartsız Mesut'undur, Bülent'indir, Bahçeli'nindir...." boş hayalinden uyandılar.

FİLİZ ÇİÇEK BİL
Onbinler hak arıyor
Deprem bölgesinde adliyeler dolup taşıyor. Gölcük'te son 3 günde 2 bin depremzede delil tespiti için başvurdu. Suç duyuruları 10 bini aştı

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Güçlü ekonomi depremden de korur
Fay hattındaki kırılma bölgedeki insanların yaşamı yanında Türkiye'nin gündemini de değiştirdi. Reformlar ve makro ekonomik sorunlarla uğraşırken bir anda canımızın derdine düştük, hava döndü. Marmara Bölgesi olarak sokaklarda sabahladık, barınma sorun haline geldi.

SERPİL YILMAZ
Tepe: Üçte birini yaparız
Marmara depremi ardında inşaa sorunu bıraktı. Evsiz barksız binlerce insanı kış koşullarında çadırda barındırmanın olanaksızlığı üzerine Bakanlar Kurulu yerleşik düzene geçmeden önce, depremzedelere geçici konut sağlamayı uygun gördü.

HINCAL ULUÇ
Kansere bir zafer daha..
Mart sonunda teşhis kondu.. Kanser.. Nisan 21'de bir memesi alındı ve altı seanslık kemoterapi başladı.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır