kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ(gmengi@sabah.com.tr )


Aktaş istifa!

Kirlenmiş bir havuza attığınız melek bile temiz kalmaz. Bu deneyi son kez Kutlu Aktaş'la yaşadık. Aktaş, idarecilik kariyeri başarılı valiliklerle taçlanmış örnek bir şahsiyetti. Bilgili, çalışkan, dürüst, inisiyatif sahibi..

Mesut Yılmaz, erken seçim gündeme geldiğinde İçişleri Bakanlığı'na tarafsız bir bakan bakınırken hemen onu seçti. Çetelerle mücadelenin hız kazandığı döneme rastlayan görevi süresince Aktaş, kendisine güvenenleri utandırmadı.

Sonra Mesut Yılmaz onu İzmir Belediye Başkanlığı'na aday gösterdi ve başarılı vali, valilerin bakanı olduktan sonra politikacı ve ANAP'lı da oldu.

Aktaş'ın hükümet tarafından Petkim Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildiğini önceki gece geç saatlerde Kudüs'te öğrendim ve üzüldüm.

Bu atamayı yaptıran Mesut Yılmaz'ı, yapmaya razı olan Başbakan'ı, uzmanlığı olmayan bu postu kabul eden Kutlu Aktaş'ı ben de gazetem gibi, olayı öfke ve tiksinti ile karşılayan okurlarımız gibi protesto ediyorum.

Ecevit ve Bahçeli..
ANAP'ı yedi yenilgiden sonra barajın eşiğine getiren ve yerinde oturmaya devam eden Mesut Yılmaz'ı kınamayı artık fuzuli buluyorum. Çünkü o da, Çiller gibi milli iradeye kafa tutan bir işgalcidir.

Partileri bunların çiftliği.. Ama şu unutuluyor: Devlet onların çiftliği değil, bizler de koyun değiliz.

Mesut Yılmaz milletten seçimde yediği şamarın sebebini bile anlayamamış. Ya da "Bu millet ne yaparsa yapsın ben bildiğimi okuyacağım" diyor.

Halk yağmadan, eş dost kayırmasından, ahlaksızlıktan usanmış.. Derdine çare olacak hayaliyle DSP'yi, MHP'yi büyüterek iktidara getirmiş, artık ciddiyet gelecek diye ümitlenmeye başlamış..Yoksullaştığı halde kendisinden istenen her fedakarlığa dişini sıkarak katlanıyor.. Tam bu sırada seçim mağlubu bir siyasetçi, siyesetin arpalıklarından birinin başına getiriliyor.

Mide bulandıran ayıp tekrarlanıyor.

Halkın hükümete beslediği güvenin ve umudun iki sebebi Ecevit ve Bahçeli'dir. Neden direnmediler? Milletin aforoz ettiği Mesut Yılmaz'a neden boyun eğdiler?

Küçük ortak kırılır da koltukları tehlikeye girer diye mi?

Satmazlar, çünkü ..

Petkim, Türkiye'nin en kârlı kuruluşu.

Onu eski vali, yeni siyasetçi Kutlu Aktaş ve onunla birlikte Yönetim Kurulu'na sokulan eski ANAP Milletvekili Abdullah Akarsu daha kârlı mı yapacak?

Hayır.. Bu işten anlamazlar.

Görevleri, Petkim'e gönderilecek partilileri işe almak, bayilik ve ihale gibi işlerde, "Yukarıdan" gelen ricaları yerine getirmek olacaktır.

Türkiye özelleştirmeleri herkesten önce konuşmaya başladı ama eski Doğu bloku ülkeler bile KİT'lerini sattığı halde biz bir arpa boyu yol alamadık.

Petkim yedi yıldır özelleştirilmeyi bekliyor. Daha çoook bekler.

Çünkü siyasetçiler için kendi çıkarları, devletinkinden önde gelir.

Onlar "Devletin küçülmesi lazım" derler ama devleti çiftlikleri gibi gördükleri için küçülmesini değil, aksine büyümesini isterler.

Bu, çirkin bir çıkaroyunu.

Keşke Ecevit ve Bahçeli, Mesut Yılmaz'ın oyununa gelmeseydi.

Keşke Kutlu Aktaş, temiz geçmişiyle hakettiği onurlu bir emekli yaşamı için "Bu g!örevi istemiyorum" diyebilse.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır