kapat

06.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
S u p e r o n l i n e
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEBA

GÜNGÖR MENGİ
Sansüre itiraz
Hizbullah adındaki kökten dinci ve Kürtçü terör örgütünün vahşeti, Türkiye'nin gündemine cevabı zor sorular soktu.

ÇETİN ALTAN
Tuz biber tarçın yeni bahar zencefil
Bir tutam siyah sakal da bırakmış, gözlüklü, hafif kamburumsu bir Katolik genci, günah çıkarmak için papaza gitmiş:

NECATİ DOĞRU
Alo... Alo...! Üzgünüm Leyla!
Sesinin tonalitosunda kalbinin de kırılmış olabileceği duygusunu veren erkek sesi, telefonun öbür ucuna sesleniyor:

HINCAL ULUÇ
Dünyanın en zor sanatı..
En büyük şirketi kurun, baş görevlere en büyük adamları getirin, eğer müşteri ile birebir karşı olan adamları, yani tezgahtarlar ve müşteri ilişkilerini yönetenlerde bir yanlış varsa, hapı yuttuğunuzun resmidir.

CENGİZ ÇANDAR
Bizim Avusturyalılarımız...
Son zamanların, önümüzdeki yıllara ışık tutacak çaptaki önemli olayı, hiç kuşkusuz, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, aralarındaki bir "üye ülke"ye, Avusturya'ya karşı aldıkları tavır.

SELAHATTİN DUMAN
Alın size bir kaynak daha..
Vaktiyle Mao "çelik üretimi artacak.." deyip Çin'de ne kadar kap kacak varsa toplatmıştı, Mançurya ormanlarını da yakacak niyetine kullanıp çöl yapmıştı.. Bizim böyle derdimiz yok.. Oscar ödüllerini eritsek çelik üretimi patlar..

RAUF TAMER
Muzzy'nin şeref turu
İngilizler o'na Muzzy diyorlar... Mustafa İzzet'in kısaltılmış biçimi... Muzzy.26 yaşında. Leicester'de futbol oynuyor.Türk Milli Takımında forma giymek için de yanıp tutuşuyor.

AHMET VARDAR
Şu sigorta işleri bir türlü düzelmeyecek mi?
Kaçıncı asıra geldik, milenyumları atladık ama hala bir sigorta işini beceremiyoruz. Sigortacılar para vermemek için direnirken, sigortalılar da hakkını almak için çabalıyorlar. Ne biçim iş bu?... Şu mektuba bir bakın;

A. SAVAŞ AKAT
Nerede yanıldık?
Ocak enflasyon sayıları Perşembe günü yayınlandı. Aynı gün çıkan yazımızda biz de enflasyon tahminlerimizi vermiştik. Tüketici fiyatlarını çok küçük bir farkla tutturmuşuz. Yüzde 4.7 bekliyorduk 4.9 çıktı. Fena değil.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Hissesi Tükenmiş Kıssalar 2...
İnsanlığın en vahim eğilimi, işi ucuza getirmektir. Siyasette bu üsluba maharet diyorlar. Böylece işin gerçeğini gizleyip kendinizi erdemli göstermeniz mümkün olabiliyor.

ALİ ŞEN
Demirel'in talebi yok ki
Halk, Süleyman Demirel'i 40 yıldır tanıyor. Belki de en çok memnun oldukları, beğendikleri son 7 yıllık cumhurbaşkanlığı hizmetidir.

GÜLAY GÖKTÜRK
Demokrasinin paradoksu
Avrupa Birliği'nin Avusturya'daki neo-faşist partinin iktidar ortağı olması üzerine verdiği şiddetli tepki, Türkiye'de 28 Şubat'a destek veren bazılarının içini ferahlattı.

MURAT BİRSEL
Yeni dış hatlar harika ama...
İstanbul Atatürk Meydanı'nın yeni dış hatlar terminalini görenin içi açılıyor. Yurtdışındaki kolaylıkları görüp de -bir zamanlar- "Neden bunlar bizde yok" dediğiniz her şey var. Fazlası da var!

ŞÜKRÜ KIZILOT
Kahveci'nin telefonu...
Kahveci'yi bilmeyeniniz herhalde yoktur. Hatta, "nasıl bilirsiniz?" diye sorulsa, koro halinde "iyi biliriz" diyeceğinizden eminiz.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Borsadan önce fiyat endeksine bak
Maliye Bakanı Sümer Oral, 1 Şubat Salı günü 1999 Bütçe sonuçlarını açıkladı. Bütçe açığının GSMH'ya oranı yüzde 11 olmuştu. Bu oran enflasyonun yüzde 50'ye indirildiği 1998 yılında yüzde 7 idi.

YUSUF SARI
Borsada toparlanma haftası
Haftaya yüzde 8'i aşan düşüşle başlayan Borsa moralleri bozdu. Onu izleyen günlerde de satış baskısı devam edince piyasanın nereye kadar düşeceği konuşulmaya başlandı.

İLKER SARIER
Gazeteci Kutan
Oğuzhan Asiltürk'ün Adnancılar'la telefon görüşmesi Sabah'ta yayınlandı ya... Gene biz suçlu olduk... Gazeteciler Recai Kutan'a soruyor:

ZÜLFÜ LİVANELİ
DÜNYA DEĞİŞİRKEN
Değerli dostlar, Uzun zamandan beri günlük yazılara hiç ara vermedim, şimdi bir dış gezide olduğum için yıllık iznimin bir bölümünü kullanmak istiyorum. Bu yüzden kısa bir süre ayrı kalacağız.
Saygılarımla...

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır