kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atel
GÜNGÖR MENGİ
Paslı zincir..
Eğer çoğunluk yasadışı yaşıyorsa yöneticisini de kendi gibilerden seçer. Sonuçta demokrasi bizdeki gibi yozlaşır.

NURİYE AKMAN
Son öğle yemeği
Sırtını denize vermiş, yüzünü enkazlara dönmüş seyyar bir aşevi... Depremin üçüncü gününden beri kaynayan kazanların altı birazdan sönecek, çadır-mutfak sökülecek... Bu son öğlen yemeği...

ÇETİN ALTAN
Hem Kıbrıs sorunu, hem bizim karbüratör sorunu
Sezilen o ki, Güneydoğu yahut Kürt sorunuyla, Kıbrıs sorununu çözümsüz bırakma eğiliminden ötürü; Ankara'nın görünen ve görünmeyen sıkıntıları bir hayli artacak önümüzdeki dönemde...

MEHMET ALTAN
Tabuları deprem yıktı...
Tabu kelimesini Polinezya dili dünyaya armağan etmiş. Ünlü Kaşif Kaptan James Cook 1771 yılında Polinezya adalarını ziyaret ederken, burada yaşayanların "bir kimseyi ya da bir şeyi kutsal sayan, ona dokunulmasını, onun kullanılmasını yasak eden dini inançlara" tabu dediklerini görmüş.

CAN ATAKLI
Kaynayıp giden suçlama
Aslında üzerinden epeyi zaman geçti. Ancak bazı olaylar var ki, unutmamak ve unutturmamak gerek. Deprem, artçı deprem derken üzerinde durulması gereken bazı konuları, ıskalıyoruz.

FİLİZ ÇİÇEK BİL
Kara Liste'ye de af!
Türkiye'deki tüm bankalar ve Merkez Bankası'nın hazırladığı, 350 bin kişinin protestolu senedi ile karşılıksız çek bilgilerinin bulunduğu Kara Liste'nin bir defaya mahsus silinmesi isteniyor.

CENGİZ ÇANDAR
Depremden kasırgaya...
Türkiye'ye döndüm depremle buluştum. Amerika'ya uçtum, kasırgaya tutuldum... Düşünüyorum da, son bir aylık hayatımın bir yanında deprem, diğer yanında kasırga... Mecaz” anlamda filan değil; gerçekten öyle.

YAVUZ DONAT
"Farklı bir nokta"
Hacıbayram Camiinin imamı, herkesi "depremzedelere yardıma" çağırdıktan sonra "kardeş aile" projesinden bahsetti:

SELAHATTİN DUMAN
Roman gibi bir filmmiş..
DURUM ÖZETİ: Seda Güler'in daveti üzerine Atlas Sineması'na giden yazar, Romance adlı filmi izleyecektir.. Filmin gösterisini kaçırmamak için gece uyumamış, saatinde sinemada olmayı başarmıştır.. Ama uykusuzluktan da sersemleşmiştir..

CAN DÜNDAR
Askerden Selçuk'a mesaj mı?
Son 10 gündür, Ankara'daki önemli büyükelçilikler, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un konuşmasının tam metnine ulaşmak istiyor, İngilizce tercümesini soruyor, bilgi almaya çalışıyorlar.

ZEYNEP GÖĞÜŞ
15 Ekim'e dikkat
Avrupa Birliği Türkiye'yi aday yapıp yapmamaya Aralık ayındaki Helsinki Zirvesi'nde karar verecekse de her şeyin belli olacağı tarih aslında daha yakın: 15 Ekim.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Muhbir yurttaş ahlakı...
"İhbara iltifat eden polis, muhatabının kişiliğini önemsemez. Kimliğini, niteliğini umursamaz. Ülkeye, ulusa yaptığı hizmetleri görmezlikten gelir.

ALİ KIRCA
Yaşasın artçı depremler!.. Kahrolsun unutmak!..
Artık şurası kesindir!.. Yaşanan bu büyük acıyı, ancak "artçı depremler" gündemde tutabilecek... Bundan böyle, "artçı"ların şiddetinin ve sıklığının giderek azalacağını bilim söylüyor..

ZÜLFÜ LİVANELİ
Tarihi silahsızlandırmak
İki ülke arasındaki yakınlaşma bozulacak diye öpü kopan insanlardan mesajlar alıyorum. Bir çok kişi, dostluk ve komşuluk havasının tadını çıkarıyor. Yine eski dikenli günlere dönülecek diye üzülüyor.

RAUF TAMER
Süresiz tatil
Okullar ne olacak?
Kapatıldı... Tamam.
O gün açmak zaten yanlıştı. Ertesi gün kapatıldı.
Peki ne kadar kapalı kalacak?

HINCAL ULUÇ
Bazen göründükleri gibi değillerdir..
İrfan Bıyık'ın e-mail'ini eve giderken, arabada okuyorum.. Şirin bir öykücük..İki melek yeryüzünü dolaşmaya çıkmışlar.. Tabii insan kılığında.. Akşam olmuş.. Kentin en zengin semtinde lüks bir villanın kapısını Tanrı misafiri olarak çalmışlar.. Ev sahipleri somurtarak buyur etmişler onları..

AHMET VARDAR
İskân müsadesi ne demektir?...
Bu söz Arapça olduğu için önce lugatı açalım ve bakalım; İskân sükundan gelir. İskân etmek; yerleştirmek, ev, yurt kazandırmak, boş bir bölgeye insan yerleştirmek...

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır