|
Fırında nohutlu karnıyarık
Malzemesi
* 1 kg patlıcan
* 250 gram kıyma
* 1 su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyarak, ortalarından boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanların çekirdekli kısmını bıçakla kesip, iç kısmını hafifçe oyalım. İçlerine tuz serpip 20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayıp, kurulayalım. Akşamdan ıslatılmış nohutları yumuşayana dek haşlayalım. Nohutları delikli kepçe ile tencereden çıkarıp bekletelim. Soğanları küçük küçük doğrayalım. İçine kıymayı, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edip, yoğuralım. Haşlanmış nohutları da ekleyip, karıştıralım. Malzemeyi patlıcanların karın kısmına dolduralım. 1 çay bardağı sıvı yağı patlıcanların üzerine gezdirerek fırına sürelim. Patlıcanların üzeri hafifçe pembeleşip, yumuşayana dek pişirelim. Fırından alıp, yuvarlak ve verevine dilimlenmiş domatesleri patlıcanların üzerine yerleştirelim. 1.5 su bardağı sıcak su ilave edelim. Tekrar fırına verip, patlıcanlar yumuşayana dek pişirelim.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|