kapat

18.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fırında nohutlu karnıyarık
Malzemesi
* 1 kg patlıcan
* 250 gram kıyma
* 1 su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyarak, ortalarından boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanların çekirdekli kısmını bıçakla kesip, iç kısmını hafifçe oyalım. İçlerine tuz serpip 20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayıp, kurulayalım. Akşamdan ıslatılmış nohutları yumuşayana dek haşlayalım. Nohutları delikli kepçe ile tencereden çıkarıp bekletelim. Soğanları küçük küçük doğrayalım. İçine kıymayı, biber salçasını, tuz ve karabiberi ilave edip, yoğuralım. Haşlanmış nohutları da ekleyip, karıştıralım. Malzemeyi patlıcanların karın kısmına dolduralım. 1 çay bardağı sıvı yağı patlıcanların üzerine gezdirerek fırına sürelim. Patlıcanların üzeri hafifçe pembeleşip, yumuşayana dek pişirelim. Fırından alıp, yuvarlak ve verevine dilimlenmiş domatesleri patlıcanların üzerine yerleştirelim. 1.5 su bardağı sıcak su ilave edelim. Tekrar fırına verip, patlıcanlar yumuşayana dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır