kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Enkaz devri..
Mucizelerin soluğu kesildi. Hayat kurtarma umutları söndü. Artık enkaz kaldırma ve yaraları sarma dönemi..Türk insanının üstün özellikleri bu işi en iyi şekilde yapabilir.

ÇETİN ALTAN
Bitmeyen dizi: Deprem acısı
Deprem, doğanın yaşam öncesindeki dönemlerden kalma bir uyku titremesidir. Beş milyar yıl öncesinin ateşten yumağı, üstünde canlı üretecek kadar küllenip kabuklanarak, kendi kendini evcilleştirmiş de olsa; yüreğinin özünde eski vahşetinin çıldırtıcı cehennemini, kimsenin el süremeyeceği bir bekâretle saklamakta ve arada bir patlayan yanardağları, fışkıran kaynar suları, ortalığı allak bullak eden sarsıntılarıyla, gerçek kişiliğinin değişmeyen mayasını beş milyarlık bir geçmişin üstünden aşırtarak, yine hafiften ortaya koymaktadır.

CAN ATAKLI
İşte depremi bilen adam
Bu köşede dün "İnanılmaz mektup" başlıklı yazıda adı geçen Cemalettin Yıldırım'ı dün bulduk. Haber Merkezi'nden Rana Doğruer ve Haluk Soysal'la birlikte Tekirdağ'a gittik.

CAN DÜNDAR
Taziye
İsyanımı bağışla Tanrım, tevekkül gelmiyor içimden... Habersiz, ikazsız, insafsız vurdun. Uykusunu böldün el kadar bebelerin... Kundağıyla betona gömdün.

COŞKUN KIRCA
Hangisi reform?
Sayın Ecevit, bir senelik bir süre içerisinde aynı konuda iki büyük reform yapmış olduğu tarih boyunca iddia edilen belki ilk liderdir. Gerçekten, büyük reform diye takdim edilen bir vergi tasarısı, yürürlüğe girmesinin üzerinden daha bir yıl geçmeden önemli ölçüde değişikliğe uğratılmış ve buna rağmen bu kez değişiklikler de dev bir reform adımı diye medyalarımız tarafından selamlanmıştır!

ŞÜKRÜ KIZILOT
Depremle ilgili bağışlar vergiden düşülür mü?
Ulusça hepimizi sarsan deprem felaketinin, yaralarını sarmak için sadece devletin değil, kişi ve kuruluşların da, maddi destek vermesi ve bazı fedakârlıklarda bulunması gerekiyor. İlk günden itibaren, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ve giderek artan bağış ve yardımlar, bu konudaki duyarlılığın olumlu bir göstergesi...

FİLİZ ÇİÇEK BİL
40 milyona yapı sigortası
Sigortacılar, yapı sigortasının yıllık ortalama 40 milyon lira primle yapılabileceğini belirterek, ödemede kolaylık vaadediyor

İPEK CEM
Deprem manzaraları
Son birkaç gündür tanımadığım bilmediğim kişilerle telefonda konuşuyorum. Ortak noktamız, bazı ihtiyaçları bulmak, ilgili yörelere yollamak için çaba sarfetmemiz. Toplum Hizmetleri Vakfı, Arı Hareketi, Çağdaş Eğitim Vakfı ilişkide olduğumuz kurumlardan birkaçı. Ama bireyler de var, aşıdan ilaca, çocuk bezinden suya yardımlarını esirgemiyor.

MURAT BİRSEL
Geç kalınmış ortamda erken yazılmış yazı!
Kurşun kalemi minnacık olana kadar kullanan, parmak arasına sıkışmayacak hale geldiğinde tepesine kapak takıp kömürü yok olana dek onunla yazan biri gördünüz mü?
Görmeseniz de "Neden böyle" sorusunun cevabını yazayım...

SEDAT SERTOĞLU
Ders alalım
Devlet çalışmaya başladı.. Cenazelerin tümü toprağa verilecek.. Enkazın tümü kaldırılacak.. Evsizlere evler yapılacak.. İşlerini kaybedenlere ayağa kalkmaları için yardım edilecek.. Yaralar sarılmaya başlanacak.. Bunlar olacak..

AHMET TAN
Zelzele turu!
Değirmendere/Yalova- Belki, çok büyük bir iki mucize daha olabilir. Ama enkaz altından kurtarılabilecek başka can kalmadığını, bir de ölenlerin gerçek sayısıyla, ekonomik zararın miktarının ne olduğunu hiçbir zaman tam olarak bilemeyeceğimizi artık kabul etmeliyiz.

RAUF TAMER
Bu da geçer
Böyle bir felâket, herhangi bir batı ülkesinde olsaydı ve deprem böylesine büyük bir coğrafyayı kaplasaydı, onların da bu işin altından nasıl çıkacakları meçhuldü.
Oralarda organize bir devlet var. Kabul.

ZEYNEP GÖĞÜŞ
Yardım günlüğü: Tuvalet ve bebek
Cumartesi öğlene kadar yardım topladık. İlaç, vitamin, çocuk bezi, kadın bağı, çamaşırsuyu, tansiyon aleti, giysiler, temizlik malzemesi, naylon torba falan. Bunlardan en çok çamaşırsuyunun kapışılacağını bilmeden...

AHMET VARDAR
Havanda su dövüyoruz...
Hani eskilerin bir lafı vardır, "Havanda su dövüyoruz..." derler. İşte bizim ki de öyle... Allah başımıza büyük bir felaket verdi. Bizim bunu en az hasarla savuşturmamız gerekiyordu. Çünkü bu konuyu bilmeyen, yaşamayan bir ülke değildik.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır