kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahardalı salatası
Malzemesi
* 2 adet havuç
* 3 adet patates (haşlanmış)
* 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 3-4 çorba kaşığı mayonez
* 3 diş sarmısak
* 1/2 demet dereotu veya maydanoz
* 1/2 fincan sıvı yağ
* 6-7 adet zeytin
* Tuz, pulbiber, kuru nane

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayalım. Tuzu, pulbiberi, kuru naneyi, mayonezi, dövülmüş sarmısakları ve yoğurdu ilave edip, harmanlayalım. Düz servis tabağına yayalım. Üzerini ince bir kat sarmısaklı yoğurt ve mayonez karışımı ile kapatalım. Ayrı bir yerde havuçları rendeleyip, sıvı yağda hafifçe sote edelim. Ateşten almadan 1 dakika önce tuz ilave edip, soğutalım. 1-2 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ekleyip, karıştıralım. Maydanoz ve dereotunu dal şeklinde yerleştirelim. Havuç sotesini küçük topçuklar halinde yer yer yerleştirelim. Zeytinlerle süsleyip, servis yapalım.Emine S. Beder

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır