|
Bahardalı salatası
Malzemesi
* 2 adet havuç
* 3 adet patates (haşlanmış)
* 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
* 3-4 çorba kaşığı mayonez
* 3 diş sarmısak
* 1/2 demet dereotu veya maydanoz
* 1/2 fincan sıvı yağ
* 6-7 adet zeytin
* Tuz, pulbiber, kuru nane
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak haşlanmış patatesleri tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayalım. Tuzu, pulbiberi, kuru naneyi, mayonezi, dövülmüş sarmısakları ve yoğurdu ilave edip, harmanlayalım. Düz servis tabağına yayalım. Üzerini ince bir kat sarmısaklı yoğurt ve mayonez karışımı ile kapatalım. Ayrı bir yerde havuçları rendeleyip, sıvı yağda hafifçe sote edelim. Ateşten almadan 1 dakika önce tuz ilave edip, soğutalım. 1-2 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ekleyip, karıştıralım. Maydanoz ve dereotunu dal şeklinde yerleştirelim. Havuç sotesini küçük topçuklar halinde yer yer yerleştirelim. Zeytinlerle süsleyip, servis yapalım.Emine S. Beder
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|