kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bebeğe anne karnında müdahale edildi

AA
Giriş Saati : 17.04.2009 13:30
Güncelleme : 17.04.2009 23:43
Yeni Haber
İzmir'deki Kent Hastanesinde, anne karnındayken idrar yolunda tıkanıklık tespit edilerek tıbbi müdahalede bulunulan bebeğin sağlıklı dünyaya geldiği bildirildi...
Kent Hastanesi Kadın Sağlığı Merkezi Başkanı Prof. Dr. Namık Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada Okşan-Halil İbrahim Ergunda çiftinin ikiz bebeklerinden erkek olanında hamileliğin 29. haftasında idrar yolu tıkanıklığı ve böbreklerle genişleme tespit ettiklerini anlattı.

Prof. Dr. Demir, yaptıkları operasyonla bebeğin idrarının boşalmasını sağlamak için idrar torbası ile su kesesi arasına kateder yerleştirdiklerini anlattı. Operasyonun ardından ikiz bebeklerin ocak ayında sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiklerini belirten Prof. Dr. Demir, şöyle dedi:

''Böyle bir uygulamayı ilk kez ikiz gebelikte gerçekleştirdik. Anne karnında müdahale yapmasaydık Efe bebek böbrek yetmezliği ile dünyaya gelecekti. Bebeğe takılan kateder doğuma kadar görevini yaptı ve Efe bebeğin idrarının böbreklere kaçmasını engelledi. İdrar kesesine koyduğumuz kateder doğumdan 3-4 gün sonra da görevini yaptı. Şimdi böbrek fonksiyonları büyük ölçüde toparlanmış durumda.''

İkiz bebekleri Ela ve Efe'nin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Okşan-Halil İbrahim Ergunda çifti ise ''iyi ki bebeğimizi sağlığına kavuşturan kararı vermişiz. Sağlıkla dünyaya geldiler ve bizi çok mutlu ettiler. Doktorlarımıza da teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.