kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Tuncay Yaralp, yıkım ekiplerini kızının boğazına dayadığı bıçakla tehdit etti.

Böyle baba olmaz olsun

Barış SÖZAL - Yalçın BEL /SABAH
17.04.2009
Sultanbeyli'de Muşlu inşaat işçisi baba, gecekondu yıkım ekiplerini 4 aylık kızının boğazına dayadığı ekmek bıçağıyla durdurmaya kalkıştı..
İstanbul'da kaçak yapılaşma oranının maksimum düzeyde olduğu Sultanbeyli ilçesinde tespit yapan Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, 500 Çevik Kuvvet polisi desteğinde dün saat 05.00 sıralarında Sultanbeyli Belediyesi önünde toplandı. Öncelikle koruma havzası ilan edilen Ömerli Barajı içme suyu havzasındaki ormanlık bölgeye giden ekipler, 50 kaçak yapıyı derhal yıktı. Bu sırada görevlilerle gecekonducular arasında yaşanan arbede polis tarafından yatıştırıldı.

DUVARI BALYOZLA KIRDILAR
Daha sonra kaçak yapıların yoğunlaştığı bölgedeki Battalgazi ve Mimarsinan mahallelerine girildi. Battalgazi'de Muşlu inşaat işçisi Tuncay Yaralp (37), yıkım ekiplerini engellemek için 4 aylık kızı Zehra'yı kalkan olarak kullandı. Babasının elindeki ekmek bıçağını boğazına dayadığı talihsiz bebek, korku içinde gözyaşı dökerken, yıkım ekipleri durmadı. Eve giren görevliler Yaralp ve ailesini dışarı çıkaramayınca, duvarları balyoz ve tekmelerle yıkmakla yetindi.

'GEREKİRSE FEDA EDERİM'
Ekmek bıçağını kızının boğazına dayayan Yaralp, yıkım ekiplerine "Bu evi kızım için yaptım. Gerekirse kızımı da feda ederim, Adalet buysa hapiste yatarım. Evi yaptırmaya müsaade ettiler, şimdi de yıkıyorsunuz" diye bağırdı. Sabah şafak vakti başlayan 50 evin yıkımı, olaylar nedeniyle 4.5 saat sonra tamamlandı. Çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alınırken, iki polis hafif yaralandı.