kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hafta sonu hava nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 17.04.2009 07:43
Güncelleme : 17.04.2009 23:43
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Batı Karadeniz (Bartın, Sinop, Bolu, Karabük, Kastamonu) Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Bitlis, Hakkari, Şırnak), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Siirt, Mardin, Batman) ile Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), ülkenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, zamanla iç kesimlerde kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ VE ZİRAİ DON UYARISI: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yapılan açıklamada, öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük, Çankırı ile Çorum ve Yozgat'ın kuzey çevreleri; öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde ise Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Bitlis, Van, Hakkari, Bingöl, Muş, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yağışların kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, Türkiye'nin halen üzerinde bulunan soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek zirai don uyarısı yapıldı. 17-18 Nisan gecesi, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu ile Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette, 18-19 Nisan gecesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Çankırı, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerimizde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemlerindeki badem, kayısı, erik, elma, armut, fındık vb. meyve, sebze ve fide üreticilerimiz ile serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları tavsiye edildi.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Bilecik, Yalova) kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde güneydoğusunda hafif sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Afyon ve Kütahya çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla K.Maraş, Osmaniye, Adana ile gece saatlerinde Hatay çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve akşam saatlerinde Yozgat ve Sivas, gece saatlerinde Kayseri ve Niğde çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz, öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadenizin iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin) ile gece saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde Samsun ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bingöl, Hakkari, Şırnak) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Bingöl, Muş, Van, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars, Van, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parcalı ve çok bulutlu, doğusu (Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman) kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...