kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tek eksikleri tanıtım

ESRA TÜZÜN
16.04.2009
Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuklara, kalın bağırsaktan yemek borusu dahi yapabiliyor. Tanınmak içinse iki yol izliyorlar: Billboardlar ve tiyatro gibi etkinlikler..
Türkiye'nin en büyük çocuk hastanesi İstanbul'daki Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alıyor. Burada, yeni doğandan 17 yaşına kadar çocuklara son derece ender yapılabilen operasyonlar uygulanıyor. Evlerinde yanlışlıkla deterjan içip yemek borusu yanan çocuklara kalın bağırsaktan yemek borusu yapılıyor. Çift cinsiyetli doğan çocuklar henüz bir yaşına basmadan ameliyatla gerçek cinsiyetine kavuşuyor. Yeni doğan çocukların her türlü doğumsal anormallikleri de, bu hastanede giderilebiliyor. Ve son teknolojiyi kullanan bu hastane, adını henüz tam anlamıyla duyuramadığı için billboardları kullanıyor. Hastalar için birçok etkinlik düzenleyen hastanenin en önemli ve sevilen etkinliği ise tiyatro. Ayrıca Ankara'da bulunan Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde de benzer operasyonlar yalnızca çocuklara özel olarak yapılıyor. Ancak başarılı hastanelerin örnekleri sadece çocuklar için değil yaşlı hastalar için de var. İşte örnekleri:

65 ÜSTÜ ÖZEL HİZMET
*
Türkiye'nin ilk geriatri merkezi, Kayseri Devlet Hastanesi'nde... Bu merkez 65 yaş üzeri hastalara hitap ediyor. Hastane tarafından yaşlılığa özel tüm hastalıklar tedavi ediliyor.

* Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde 2007'de açılan Geriatri Merkezi 65 yaş üzeri hastalara hizmet veriyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bulunan merkez, ilaç kullanımı ve hastalıklar hakkında bilgi vererek hastaları memnun ediyor.

* Şanlıurfa Balıklı Göl Devlet Hastanesi kendi başına hizmete ulaşmakta güçlük çeken özürlü ve yaşlı hastaların işlemlerini bir görevli refakatinde tekerlekli sandalye ile yapıyor.