kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turgut Özal düzenlenen törenle anıldı

CİHAN
Giriş Saati : 17.04.2009 13:57
Güncelleme : 17.04.2009 23:43
Yeni Haber
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 16. yıldönümünde Topkapı Anıt Mezar'da düzenlenen devlet töreni ile anıldı. Ailesi, yakınları ve hükümet temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törenin ardından Özal için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi...
Ölümünün 16. yıldönümünde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için naaşının bulunduğu Anıt Mezar'da devlet töreni düzenlendi.

Törene; Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal, Efe Özal, torunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Bakan Ali Coşkun, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve sevenleri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı çelenginin yerine konmasıyla başlayan tören saygı duruşu ile devam etti. Ardından Özal ailesi taziyeleri kabul etti. Taziyelerin kabulünün ardından Anavatan Partisi, merhum Cumhurbaşkanı Özal adına Kur'an-ı Kerim okuttu. Çok sayıda vatandaş da Özal'ın kabri başında dua etti.

Turgut Özal'ın çok iyi bir devlet adamı ve lider olduğunu vurgulayan eşi Semra Özal, "Bu millet her gün daha fazla onu arıyor ve özlüyor. Benim özlemim ve acımı ise tarif etmek mümkün değil. Bugün millet onu arıyor. Bunu gördükçe bana teselli oluyor. Bu kadar aranan ve özlenen bir insana sahip olduğum için çok mutluyum." dedi.

Turgut Özal'ın ölümünün üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen insanların özleminin daha da arttığına dikkat çeken oğlu Ahmet Özal da, bugün bile Özal'ın memlekete katkılarının konuşulduğunu aktardı. Turgut Özal'ın döneminde Türkiye'de insanların ekonomik sıkıntı yaşamadığına dikkat çeken oğlu Ahmet Özal, "Demek ki onun çizdiği yoldan devam etmemiz lazım. Maalesef Türkiye'de Bazı kıymetleri kaybettikten sonra anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Turgut Özal'ı rahmet ve saygı ile andığını söyleyen Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ise, Özal'ın Türkiye'nin dışa açılmasında, liberalleşmesinde, dünya devleti olmasında ve hak ve özgürlüklerin kazanılmasında çok büyük çabalar sarf ettiğini vurguladı. Özal'ın bu çabalarından dolayı hayatı boyunca çok büyük tepki ve tenkitlerle karşı karşıya kaldığını bildiren Çiçek, "Kendini yakından tanımış olmaktan beraberce karınca kararınca hizmet etmekten onur duyan bir insan olarak ifade ediyorum ki; Turgut Özal bu millete çok şey vermiştir. Hayatını bu millete adamıştır. Zaten bu yolda da hayatı sona ermiştir. Millet olarak çok güzel hasletlerimiz var. Ama hayattayken bazı insanların kıymetini yeteri kadar bilemiyoruz. Öldükten sonra onların değerini anlamaya çalışıyoruz. Bunların başında da rahmetli Özal ve Menderes geliyor." şeklinde konuştu.

Törenin sona ermesinin ardından Anıt Mezar girişinde Özal'ın anısına helva ve lokma dağıtıldı.