kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Özel okullara 'Zam yapmayın' tavsiyesi

Yaşar ÖZAY
16.04.2009
Özel Okullar Birliği Başkanı Gülan, yeni dönemde öğrenci ücretlerine zam yapılmamasını, hatta indirim, taksit gibi kolaylıklar sağlanmasını istedi..
Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, ekonomik krizden yara almadan çıkılması için her kesimin fedakârlıklar yapması gerektiğini belirterek, "Özel okul sahipleri, sektör olarak ayakta kalmak istiyorsa bu yıl zam yapmasın" dedi. Cem Gülan, birlik olarak okul fiyatlarını belirleme yetkileri bulunmadığını, ancak tavsiye ve uyarıda bulunduklarını belirtti. Başkan Gülan, şunları söyledi: "Biz okullara kesinlikle ücret dikte edemeyiz. Ama, şu tavsiyemiz var; Uygulayabileceğiniz en düşük ücret artışını açıklayın ki ne veli ne öğrenci ne de kurum zarar görsün. Sevgili yavrularımız ve velilerimiz için elinizden gelenin en iyisini yapın. Eğer mümkün olursa indirim bile yapmaktan kaçınmayın. Zor durumda olan velilerin taksitlerinin sayısını artırın. Çok çaresiz durumda kalanlar enflasyon oranında zam yapsın. Bunun dışına çıkan olur, yüzde 20 zam yapan olursa, kamuoyu da devlet de biz de gereğini sorarız." Hükümete öneri de sunduklarını anlatan Gülan, bunları şöyle sıraladı:

* Kalkınmada öncelikli yörelerde personel gelir vergisinin yüzde 80'i ve SGK primlerinin işveren payının yüzde 80'i devlet tarafından ödenmektedir. Bu özel öğretim kurumlarına tatbik edilsin.

* KDV yüzde 1'e düşürülsün.

* Öğrenci için eğitim kredisi faizinin yüzde 50'sini devlet karşılasın.

* Kamudaki kurslardan kontenjana göre hizmet satın alınsın.