kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı'na kumar baskını

İHA
Giriş Saati : 17.04.2009 11:54
Güncelleme : 17.04.2009 22:36
Yeni Haber
Kadıköy'de, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı'na kumar oynatıldığı iddiasıyla polis tarafından baskın düzenlendi. 9'u kadın 32 kişi Gayrettepe Şube Müdürlüğü'ne götürüldü...
Vakfa polis baskını yapıldığını öğrenen Vakıf Başkanı Aziz Yılmaz, taksiyle geldiği vakıf binasının kapılarını tekmeledi.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu altında bulunan Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı'na saat 23.30 sıralarında kumar oynatıldığı iddiasıyla Ahlak ve Kumar Büro Amirliği tarafından baskın düzenlendi. Olayı haber alan Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, "Kumar masası harika çalışıyor. Burada kumar oynuyorlar. Bastılar burayı. Bu ülkeye aman vermiyorlar. Bitirimhane değil burası, burası Fenerbahçe Spor Kulübü. İstanbul Emniyeti bilmiyorum niye gelmiş, buraya kumar baskını yapmış? Kahvede de oynanıyor.Her yerde oynanıyor. Burada birasına oynanıyor, 50 kuruşuna da oynanıyor. Burası sosyal tesis; oyun salonu var, oyun oynanıyor. Gazeteciler de oynuyor, arkadaşlarınız da oynuyor maçtan önce. Emekli hakimler de oynuyor. Yemeğine de oynanıyor, içkisine de oynanıyor, her şeyine oynanıyor. Güzel manzara. Bundan sonra her gün bir yer bildireceğim sonra da tebrik edeceğim" dedi. Basın mensuplarının içeride 'Black jack masası varmış' iddiası üzerine, "Buyurun içeriye kardeşim" dedi. Yılmaz, polisin engellemesi üzerine "Black jack masası koyanın a*na koyayım" diyerek küfretti.

Polisin içeride yaptığı aramada 6 black jack masası ile çok sayıda oyun pulu ele geçirildi. Vakıf çalışanları ile birlikte 9'u kadın 32 kişi gözaltına alındı. Şahıslar, bina önüne çekilen minibüslere bindirilerek ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kabahatler Kanunu'na göre 140 lira para cezası kesilen şahıslar daha sonra serbest bırakıldı.

OLAYLA İLGİLİ FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

"Bazı gazetelerin internet sitelerinde yer alan "Şükrü Saracoğlu Stadı'na kumar baskını" başlıklı haberlerde bahsi geçen Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı, Kulübümüzün resmi bir kurumu değildir.

Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı, isminde Fenerbahçe geçen pek çok dernek ve oluşum gibi Fenerbahçe Spor Kulübü'nden bağımsız olarak kurulan ve işletilen bir vakıftır. Konu edilen vakıfla Kulübümüz arasında eski başkanlarımızdan Ali Şen döneminde yapılan bir kira kontratı bulunmaktadır ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun yenilenmesi sırasında bu kontrata sadık kalınmıştır. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ticari faaliyet gösteren ve kira karşılığı çeşitli firmalara tahsis edilen buna benzer pek çok bölüm yer almaktadır.

Dolayısıyla çeşitli internet sitelerinde yer alan haberlerde başkanımız Sn. Aziz Yıldırım'ın fotoğraflarının kullanılması ve konunun Fenerbahçe Spor Kulübü'yle doğrudan bir ilgisi varmış gibi sorumsuzca, araştırılmadan ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmamaktadır." (Fenerbahçe Spor Kulübü)