kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alanya'ya sezonun ilk yolcu gemisi geldi

AA
Giriş Saati : 03.04.2009 16:46
Güncelleme : 03.04.2009 23:08
Yeni Haber
Antalya'nın Alanya ilçesine, sezonun ilk yolcu gemisi İsrail'den geldi...
İsrail'in Hayfa Limanı'ndan hareket eden ve Alanya Limanı'na demirleyen Mirage 1 adlı gemide 720 turist ve 280 mürettebat bulunuyor.

Sezonun ilk yolcu gemisiyle gelen turistler, davul zurna ve halk oyunları ekibi tarafından karşılandı. Turistler için İskele'ye kurulan standda yiyecek ve içecek ikramı yapılırken, Alanya'ya gelen turistlerin son derece keyifli oldukları gözlendi.

Alanya Liman İşletmeleri ve Denizcilik AŞ (ALİDAŞ) Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, Alanya'ya son iki yılda 180 gemi seferiyle 150 binden fazla turist geldiğini, ancak Davos'ta yaşanan krizden sonra Alanya'ya sefer yapan bu gemilerden birinin nisan ve mayıs ayı seferlerini iptal ettiğini, Mayıstan sonraki aylarda ne olacağının ise bilinmediğini söyledi. Diğer iki geminin seferlerine devam edeceğinin kendilerine bildirildiğini anlatan Kaptanoğlu, ancak bu gemilerin de yolcu bulmakta zorlandığını dile getirdi. Kaptanoğlu şöyle konuştu:

''Gelen bu gemi, sezonun ilk gemisi. Ancak elimizdeki programa göre İsrail'den gelecek başka bir gemi görünmüyor. Türk kamuoyunun biraz yumuşamasını beklediklerini tahmin ediyorum. Davos'taki yaşanan gerginlikten sonra biraz çekinme ve korkma söz konusu. Obama'nın gelişinin, bu ilişkileri ne kadar etkileyeceğini bilemem. Ancak, merkezi otoritenin, İsrail halkını rahatlatacak bir diyalog kurabilmesi gerekiyor.''

Müfit Kaptanoğlu, 20 Nisanda Avrupa'dan bir yolcu gemisinin geleceğini, ancak Avrupa'dan daha sonra yeni gemilerin gelip gelmeyeceğinin bilinmediğini ifade etti.