kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerginlik

İHA
Giriş Saati : 03.04.2009 18:25
Güncelleme : 03.04.2009 23:08
Yeni Haber
Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, öğrenciler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Olaya müdahale eden polis, öğrencileri dağıtmak için biber gazı sıktı.

ABD Başkanı Barack H. Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyareti protesto eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrencinin Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bildiri dağıtması üzerine Ekim Gençliği üyesi karşıt görüşlü öğrenciler olaya müdahale etti. İki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşünce öğrenciler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Yaklaşık 120 öğrencinin karıştığı kavgaya müdahale eden polis, öğrencileri dağıtmak için biber gazı sıktı. Çıkan olaylarda 3 öğrenci çeşitli yerlerinden hafif yaralanırken, olaylar sırasında öğrencilerin üniversiteye giriş ve çıkışlarına izin verilmedi. Olaylar kısa süre sonra yatışırken, biber gazından etkilenen öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Okuldan çıkarılan karşıt görüşlü öğrenciler ise birbirlerini suçladı. TGB üyesi Ahmet Çakan, "Obama'nın Türkiye'ye gelişini protesto etmek amacıyla bildiri yayınlamak istedik. Ekim Gençliği adlı grup bize müdahale etti. Bunun üzerine aramızda arbede çıktı. Olaya polis müdahale etti. Biz de dağıtımı öğleden sonraya bıraktık. Ancak öğleden sonra taş depolamışlar ve taşlarla müdahale ettiler. Birkaç arkadaşımız yaralandı.

Olaylar sırasında üniversiteye giriş ve çıkışlar kapatıldı. daha sonra öğrencilerin çıkış yapmasına izin verilirken, biber gazına maruz kalan öğrenciler duruma tepki gösterdi" diye konuştu.