kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'1 Nisan Şakaları' acil servis ve polisi bunalttı

CİHAN
Giriş Saati : 03.04.2009 14:29
Güncelleme : 03.04.2009 23:08
Yeni Haber
Vatandaş, '1 Nisan Şakası' olsun diye sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine yüzlerce asılsız ihbarda bulundu...
En küçük ihbarı bile değerlendiren birimler, yapılan asılsız ihbarlarla gün boyu uğraştılar. Bir kişinin '155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak, 'Kundak içerisine bırakılmış kafası kesik bebek cesedi var' ihbarının bile '1 Nisan Şakası' diye yapıldığı ortaya çıktı. Olay yerine giden polis, kundağa sarılmış ketçap dökülmüş bir oyuncak bebekle karşılaştı.

Görevini en iyi şekilde yapmaya gayret eden görevliler abartılan şakalar nedeniyle zor anlar yaşadılar. '155 Polis İmdat Hattı'na yapılan bir ihbar santralda görev yapan polislerin bile yüreklerini hoplattı. Merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin önünde kundağa sırılmış, kafası kesilmiş halde bir bebek cesedinin bulunduğu ihbarı üzerine polis hemen harekete geçti.

Olay yerine Asayiş, Çocuk Şube, Terör, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinden çok sayıda polis verilen adrese sevk edildi. Ancak polis olay yerinde kundak şeklinde yapılmış bir bezden kırmızı sıvı aktığını görünce dehşete kapıldı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, kundağı açtıklarında oyuncak bir bebeğin kafasının kesildikten sora içine ketçap sıkılıp bırakıldığını görünce derin bir nefes aldı. Olayın, polislerle samimi olan bir mahalle sakininin 1 şakası olduğu öğrenildi.

'110 İtfaiye' hattını arayan bazı vatandaşlar da telefonları boş yere meşgul etti. 112 Acil Servis Ambulansını arayan bir kişi, "Yolda kalp krizi geçiren bir şahıs var, acil ambulans gönderin" ihbarında bulundu. Bunun üzerine verilen adrese giden ekipler, bir vatandaşın, 'Sizi ben çağırdım, bugün Nisan 1, başım ağrıyor, ağrı kesiciniz varmı?' dedi.

Ücretsiz servis hizmeti veren 112 Acil Servis, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 110 Yangın İhbar hatlarında çalışan görevliler bu gibi asılsız ihbarlarla devamlı karşı karşıya olduklarını belirterek bazı zamanlar verilen asılsız ihbarlar nedeniyle gerçek ihbarlara ulaşmakta zorluk çektiklerini iletti. Bu hatların şaka amaçlı kullanılamayacağına işaret eden yetkililer, "Nisan 1'de şaka yapılacak yerler bu tür önemli hayati noktalar olmamalı. Bu hatlara asılsız ihbar yapan kişilerin tespit edildiğini ve haklarında işlem yapıldığı unutulmamalı" diye konuştu.