kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YGS'ye başvurular 6 Nisan'da başlıyor

CİHAN
Giriş Saati : 03.04.2009 17:43
Güncelleme : 03.04.2009 23:08
Yeni Haber
Yurt dışında çalışanların çocukları için Yükseköğretime Giriş Sınavına (YGS) başvuruları 6-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak...
Anne veya babası, işi veya görevi nedeniyle yurt dışında bulunduğu sırada, lise öğrenimlerinin en az son üç yılını bu ülkelerin lise veya dengi meslek okullarında yapan öğrenciler için yükseköğretim kurumlarının Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Tarih, Tarih Öğretmenliği, Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, İlahiyat, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Alman Dili ve Edebiyatı, Almanca Öğretmenliği, Fransız Dili ve Edebiyatı, Fransızca Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Öğretmenliği, Radyo, Sinema ve Televizyon , Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Sosyoloji, İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Finans, Mütercim - Tercümanlık, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Turizm İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otelcilik programlarında, Yükseköğretim Kurulu'nca ayrılan bin 500 kişilik kontenjana öğrenci seçmek amacıyla YÇS yapılacak.

Sınav, 5 Temmuz 2009 tarihinde Türkiye'de Ankara ve Almanya'da Köln şehirlerinde yapılacak. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi içeren kılavuz ile 2009 YÇS Aday Bilgi Formu 6-24 Nisan tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden sağlanabilecek. Kılavuz satışı ve dağıtımı yapılmayacak. Sınava başvuru koşulları, 2009 YÇS Kılavuzu'nda yer alacak.