kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Obama'ya uyum sağlamayanların koltukları gidecek

ABD Başkanı Obama'nın temsil ettiği zihniyet, önümüzdeki dönemde iki grubun oluşmasına yol açacak: ' Uyum sağlayanlar' ve ' uyum sağlamayanlar'.
Uyumsuz siyasetçiler ve bürokratlar uygunsuz bulunup süreç içinde mevkilerini yitirecekler.
Bu bağlamda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in sözlerini ele alalım. Seçimin Güneydoğu'daki sonuçlarını değerlendirirken, Çiçek şöyle demişti:
"Türkiye'nin belirli bir bölgesinde DTP'den başka parti kalmadı. Iğdır'ı da aldılar, yani Ermenistan sınırındalar. AKP o bölgede sadece Mardin'i kazandı. Tamam, ' Ankara'yı aldık' diye sevinebiliriz; CHP de, ' İzmir'i aldık' diye övünebilir. Ama bu kutlamanın Türkiye'nin güvenlik açısından sorunlu bölgesine yardımı olmaz. Oraya ayrıca dikkatle bir bakmak gerekir." ( Hürriyet, 31 Mart )
Koyu milliyetçi bir siyasetçinin, DTP'ye karşı rahatsızlığını 'anlamak' zor değil.
Ama ilişkileri resmen geliştirmeye başladığımız 3 milyon nüfuslu Ermenistan'a karşı da bir rahatsızlık var ki işte onu anlamak mümkün değil.
Çiçek'in kullandığı kavga dilinin ardındaki zihniyet neler yapar? Mesela:
* DTP'yi kapatır... PKK'yı bahane ederek Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile ilişkileri bozar... Örgütün silah bırakma sürecini, ' teröristlerle masaya oturulmaz' diyerek baltalar... Ermenistan ile ilişkileri gerer... (Bunların tümü yakın zamanlara dek yapıldı.)
Halbuki, protokol teamüllerine pek uymasa da, DTP Başkanı Ahmet Türk ile de tanışacak olan Başkan Obama'nın döneminde, tam tersi politikalar hâkim olacak.
Tek bir simge sözle olayı ifade etmeye çalışırsak: 'Kürdistan' diyemeyenleri zor günler bekliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın