kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya'dan, NATO'nun genişlemesine karşı uyarı

AA
Giriş Saati : 03.04.2009 19:58
Güncelleme : 03.04.2009 20:40
Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, NATO'nun, oynayabileceği kayda değer bir rolü olduğunu, ancak doğuya doğru daha fazla genişlememesi uyarısında bulundu.

Rus haber ajansları, Dimitriy Medvedev'in, Londra'daki bir üniversitede NATO ile ilgili yaptığı konuşmada, kurulmasını önerdiği yeni Trans-Atlantik güvenlik sisteminin NATO'nun yerini almayacağını, tersine onu da içine katmayı öngördüğünü söylediğini duyurdu.

NATO'nun, genişlemesiyle ilgili karar aldığında yol açacağı sonuçları da düşünmesi gerektiğini belirten Medvedev, ''Bunu, dün yeni mevkidaşım ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığım görüşmede de söyledim. NATO'nun, birlikteliğini koruma ve komşularıyla ilişkilere zarar vermemeyi düşünmesi gerekiyor'' dedi.

Rusya'nın, NATO'daki kimi süreçlerin ölçüsüz olmasını anlayabildiğini ifade eden Medvedev, ''Ancak kesinlikle hazır olmayan, diğer ülkelerle ilişkileri geren ülkelerin üyeliği için bu denli acele edilmesini hiçbir zaman anlayamıyoruz'' diye konuştu.

Medvedev, Avrupa'nın yeni güvenlik sistemine ihtiyacı olduğu yönündeki çağrılarının NATO'yu dışlamadığını vurgulayarak, ''NATO'nun, Avrupa'daki güvenliği sağlayan sistemde kayda değer bir rolü var. Yeni bir güvenlik sistemi oluşturulmasıyla ilgili anlaşma NATO, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve diğer varolan örgütlerin yerini alacak bir yapıda olmamalı. Tersine onlar da bu süreçte yer almalı. Bu, evrensel bir pakt olmalı'' dedi.