kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Topçu: Asıl sır kayıp kamerada

Uğur BECERİKLİ ANKARA
02.04.2009
BBP'li Yalçın Topçu, bilgi kirliliğinin kaynağı olarak A.A'nın Kayseri Valisi'ne dayandırdığı haberi gösterdi, "Asıl sır muhabirin kayıp kamerasında" dedi..
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili bilgi kirliliği tartışması sürüyor. BBP Genel Sekreteri ve Başkan Vekili Yalçın Topçu, sorunun kaynağı olarak Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin A.A'ya yaptığı bildirilen açıklamasına işaret etti. Topçu kazada ölen İHA muhabiri İsmail Güneş'in kamerasının kaybolduğunu belirtirken, "Asıl sır kayıp kamerada" diye konuştu. Kazayla ilgili teknik raporları önemsemediklerini belirten Topçu, "Parti olarak savcılığa dilekçemizi verdik. Devletle sokakta kavga etmeyeceğiz ama en üsttekinden alttakine kadar herkese aynı mesajı verdik: Bu olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Bizim asıl istediğimiz kameranın bulunması. Muhabirin kamerası bulunursa olayın bilinmeyenleri aydınlanacaktır, umuyoruz" dedi.

'ENKAZ KALDIRILMASIN'
Topçu, helikopterin enkazının inceleme için kaldırılmaması ve korunması için İçişleri Bakanlığı'ndan talepte bulunduklarını ve bu talebin olumlu karşılandığını da bildirdi. BBP inceleme için ABD ve Almanya'dan iki uzman heyet çağırdı.

8 GÜN SONRA GELEN İPTAL

Öte yandan, habercilikte ender rastlanan bir olay meydana geldi. A.A, Vali Bilici'nin açıklamasıyla ilgili haberini aradan 8 gün geçtikten sonra iptal etti. A.A, 25 Mart tarihli haberin iptalini dün şöyle duyurdu: - Kayseri Valisi Bilici: Muhsin Yazıcıoğlu yaralı, şuuru açık, henüz hastaneye kaldırılmadı'' başlığıyla yayımlanan haberimiz, resmi makamlardan kesin teyidi alınamadan oluşturulduğundan iptal edilmiştir. Saygılarımızla. 02.04.2009

NASA UYDULARI SİSİ AŞAMAMIŞ
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopterin yerinin belirlenmesi için NASA uydularından alınan fotoğrafların sis nedeniyle net çıkmadığını açıkladı. Atalay, "Uydudan hava fotoğrafı konusunda çalışma yapılmış ama sisli olduğu için netlikler sağlanamamıştır. Son gün hava açıldığında ancak bir anlamda biraz daha net bir görüntü sağlanmıştır ama o zaman zaten kaza mahalline ulaşılmıştı" dedi. Atalay, pilotun sise rağmen uçuş kulesinden izin almadan uçtuğunu belirterek "Teknik tespitler, sisli ve karlı bir havada helikopterin olumsuz şartlarda orada yolculuk yaptığını gösteriyor" dedi.