kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Felç eden belediye otobüsüne haciz

Tuna ÇAM
02.04.2009
Bursa'da şoförün kapısını açık bıraktığı belediye otobüsünden düşüp felç olan kadın, 122 bin TL'lik tazminat tutarı ödenmeyince, 8 otobüse haciz koydurdu..
Bursa'da özel bir kurumda santral görevlisi olarak çalışan 43 yaşındaki Emine Aktan, 4 yıl önce oğlu Batuhan ile birlikte bindiği Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin otobüsünden, İnönü Caddesi'nde inmek istedi. Ancak Aktan, otobüsün açık kapısına yöneldiği anda şoför Y.B. aracı hareket ettirdi. Bu sırada dengesini kaybeden Aktan, otobüsten düşerek başını kaldırıma çarptı.

6 AY KOMADA KALDI
Ağır yaralanan Aktan, 6 ay komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazandı. Talihsiz kadının sağ gözünde yüzde 20 görme kaybı, sağ kulağında orta derecede sağırlık oluştu ve sağ tarafı felç kaldı. Devlet Hastanesi'nin 'iyileşemez' raporu verdiği Emine Aktan'a Adli Tıp Kurumu yüzde 22.77 engelli raporu verince Aktan, 1.5 yıl kalan emekliğinden de oldu.
Hastaneden çıktıktan sonra 13 yıl boyunca santral görevlisi olarak çalıştığı işyerinden sağlık sorunları nedeniyle işine son verildiğini anlatan Emine Aktan, 40 bin TL'yi bulan hastane masrafları yüzünden borç içinde yaşadığını beyan edip, Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde belediye hakkında tazminat davası açtı. Mahkeme heyeti belediyenin kazazede kadına 73 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Mahkemenin kararına rağmen belediye tazminatı ödemeyince tutar, faiziyle birlikte 122 bin TL oldu. Bunun ardından Bursa 11'inci İcra Müdürlüğü, Aktan'ın kazandığı tazminatı ödemeyen Büyükşehir Belediyesi'ne ait 8 otobüs için haciz işlemi başlattı.
Aktan, "Hayatım karardı, emekliliğim gitti. İş arıyorum, kimse iş vermiyor.
Şimdi koskoca belediye benim hakkımı ödemiyor" diye konuştu.